lørdag 5. desember 2009

Fløtekarameller

Nå har jeg laget farlig gode fløtekarameller. Var slettes ikke vanskelige heller. Den eneste som var noe knot var å pakke de inn. Hvis man ikke vil lage selv, men likevel vil ha fløtekarameller til jul, så kan man kjøpe “apotekes hjemmelagede” på apoteket. For de som vil lage, så gjør man så her:

Du trenger:

3 dl kremfløte
250 g sukker
100 g lys sirup
50 g smør

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp under omrøring, bruk tresleiv. La det småkoke i 40-60 min. Sjekk om det er ferdig ved å ta litt på en teskje og slipp karamellmassen ned i kaldt vann. Vannet skal forbli klart og karamellkulmpen skal synke til bunns uten å dele seg noe særlig opp, og skal kunne taes opp igjen og formes til en kule med passe konsistens. Hvis du koker for lite vil ikke karamellene bli stive nok, og koker du for lenge vil de bli steinharde. Så viktig at karamellmassen går gjennom “vanntesten” før du går videre. Hvis de har kokt i 60 min, og fortsatt ikke går gjennom vanntesten, så kok litt lengre(mine måtte koke i 65-70 min).

Når massen er klar heller du karamellmassen over i en oljet ildfast form, og lar den kjøle seg ned til romtemperatur. Del opp karamellene, og rull inn i bakepapir eller cellofan.

DSCI2141

2 kommentarer:

  1. Du er så snill som lager så mye godt og deler ut til familien. Må være en prøvelse å lage alt du ikke tåler å spise selv! Nam. Jeg GLEDER meg til å smake.

    Mam

    SvarSlett
  2. Fløtekaramellene smelter praktisk talt i munnen. Hehe, har nesten spist opp de jeg fikk med meg. Helt uimotståelige ;)
    Mam

    SvarSlett