fredag 4. desember 2009

Den varme kakaoens verden

Trodde du det bare var en type kakaodrikk? Da kan jeg med glede opplyse deg om at du tar feil! Det finnes et hav av oppskrifter på varm sjokolade, med all slags smaker! Jeg har nettopp hatt en kopp varm kakao med banan og pasjonsfrukt. I dette innlegget vil jeg presentere noen av alle de kakao mulighetene som finnes. Ellers er det bare å slå seg løs på google etter flere oppskrifter, eller bruke fantasien.

I kveld hadde jeg denne:

Ingredienser:

5 ss kakaopulver

2 ss sukker

1 ss vaniljesukker eller ¼ vaniljestang

1 bit hakket mørk sjokolade (minst 70 %). (Jeg brukte den sjokoladen med banapure og pasjonsfrukt. Du kan og bruke vanlig mørk sjokolade med 70%, eller after eight feks).

4 ss vann

1 liter lett melk

Bland kakaopulver og sukker (og frøene fra vaniljestangen) og tilsett vannet. Rør godt til sammen til alle klumpene er borte. Tilsett sjokoladen og melk. Kok opp mens du rører hele tiden. Servers med kakao- og kaneldryss på toppen og en skje pisket/steamet melk eller krem

Varm sjokolade med mint:

100g sjokolade
7dl h-melk
1\2dl mint sprit\likør (4 cl sprit\likør skal oppi etter den har kokt opp, hvis du vil dampe ut alkoholen, så kok det opp sammen med resten)

pisk krem med sukker og vaniljesukker, og en god dæsj krem på toppen...

Varm sjokolade med marshmallows:

2½ dl TineMelk Hel

3 ss sjokoladesaus , eller 1/4 plate kokesjokolade

5 marshmallows

La sjokolade og melk varmes opp samtidig til sjokoladen har smeltet. Rør litt i drikken. Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over. Pynt med resten av marshmallowsene.

Varm sjokolade med krydder:

200 g mørk sjokolade, 70%
8 dl helmelk
4 ss sukker
2 ss honning
1 stk vaniljestang (stor)
2 stk kanelstang
3 cm av frisk chili

Finhakk sjokoladen.
Ha alt unntatt sjokolade i en kasserolle og varm opp til kokepunktet og la den trekke et par min, uten å koke.
Sil den varme melken over den hakkede sjokoladen under omrøring.
Server med krem.

sjokolade

3 kommentarer:

  1. SÅ herlig. Sammen med te er jeg skikkelig kakomenneske også:)

    SvarSlett
  2. Helsekosten har en skikkelig god spicy kakao te. Choco aztec spice heter den. Den er himmelsk! skikkelig julete!:) Den burde du smake. Anbefales!

    SvarSlett
  3. Den skal jeg prøve, takk for råd. Har ikke forsøkt den faktisk. Skal gå og plukke den opp mandag, sånn at jeg får testet. Tar alltid i mot gode råd. :)

    SvarSlett