mandag 25. januar 2010

Wabi sabi

“Ny” trend har kommet, wabi sabi, som er det motsatte av bruk og kast. Nå er det gjenbruk og det enkle som gjelder. Ingenting blir helt ferdig og ingenting skal være perfekt. Hvis du eier for mange ting, så er det tingene som eier deg. Wabi sabi filosofien stammer fra 1500- tallet, og går ut på at skjønnheten ligger i ufullkommenheten som omgir oss, det nye er ikke nødvendigvis bedre, og det vi forkaster kan meget vel være vår frelse.

Når man lever på NAV, så har man ikke en gang et “imponerende lavbudsjett” til interiør(eller andre ting), man har det man kan kalle et “ikke budsjett”. Hos de aller fleste som lever slik, så har vel wabi sabi vært stilen man har kjørt hele tida, uten å egentlig vite om det. Jeg er veldig glad i shabby chick stil, og i en kombinasjon av wabi sabi, så er det faktisk mulig for meg å få det til, og for andre i samme situasjon å kombinere det med de stilene de evt måte ønske. Soverommet mitt er feks wabi sabi uten at jeg egentlig har visst om det. Soveromsmøblene er arvegods som har levd et liv gjennom flere generasjoner, og for meg betyr de mye. Jeg har ikke en gang malt de, da jeg føler at de ville mistet preget sitt da. De er og av tre, og wabi sabi er og å bringe naturen inn. Å kjøpe nytt er ikke wabi sabi, selv om det er rustikk.

1 kommentar:

  1. Takk, dette var et flott innlegg! Jeg er en av de som har levd etter wabi sabi prinsippet helt uten å vite om det :-D Det er flott for miljøet at dette nå blir en trend! Det trenger kloden vår så sårt i disse tider...

    SvarSlett