mandag 18. januar 2010

Den siste reisen

DSC02983

I kveld legger dronning Maud ut på sin siste reise. Bonden kommer og henter henne, og så er det over. Har litt blandet følelser rundt det. På en måte blir det utrolig trist, og på en annen måte blir det godt. Det er tida for det nå, det beste for henne er å slippe. Alderen har tatt henne igjen, og hun er blitt veldig stiv og støl. Om noen måneder hadde hun blitt 11 år, så hun har levd et godt og langt liv(gjennomsnittsalder på sau er 11-12 år). Denne dagen hadde jeg trodd kom til å gå mye bedre enn den gjør så langt. De siste dagene har vi bare ventet på det, siden hun er klar for det. Men nå som dagen er kommet, så er jeg helt anspent og knyttet i magen. Det er det beste for henne, så det er ingen vei tilbake.

DSC02982
Nysgjerrige Marta…

I dag skal Marta treffe mammaen sin igjen. Olivia og Ingeborg kommer hjem fra vær i dag. I en saueflokk er det harde bud, og de som ikke er helt 100% blir drept av flokken. Marta har vært veldig syk, og det er få som trodde at hun kom til å klare seg. Sist jeg prøvde å sette henne sammen med de andre, så prøvde de å drepe henne. I dag skal vi prøve igjen. En gang må jeg bare prøve. Sauene merker jo ting som vi ikke ser. Selv om Marta kan ha et godt liv slik hun er nå, så er det kort prosess i forhold til flokken om ikke alt er 100%. Hvis de aldri vil godta henne igjen, så er planen å skaffe en gammel sau igjen, som Marta kan gå sammen med. Men må hvertfall prøve å se om hun kan inn i flokken igjen.

1 kommentar:

  1. Måtte hun hvile i fred. Vi gjør det beste for dem, selv om vi blir uendelig triste og lei oss, fordi vi er knyttet til dem.

    Hun er nok på engene nå, sammen med de som har gått foran:)

    SvarSlett