torsdag 4. februar 2010

Urovekkende hundeavl..

Satt og googlet til øyene ble firkantet om motehunder. Egentlig så jeg bare etter et svar på en liten ting, men søkeresultatene var urovekkende! Mye rart ute og går, men det som går veldig igjen, er at folk lager det svaret de vil ha. Når man går videre inn på kildehenvisningene, så er utsagnene tatt så ut av betydningen, at i Kari og Ola Nordmann sin fakta, så blir "sannheten" seende ut som noe helt annet enn det kildene sin "rapport" egentlig sier.
Er virkelig folks ego så stort, at de driter i dyrets vè og vel, så lenge den har riktig størrelse, riktig farge og er lett å få tak i? Er det virkelig så mange som leter til de får det svaret de vil ha, og heller hører på Kari og Ola Nordmann som ikke har noen kompetanse i ryggen, enn på fagfolk, fordi at fagfolks svar ikke var det de ønsket å høre?

Det er heldigvis mange seriøse oppdrettere der ute og, som avler på god helse og godt gemytt. Men desverre er det og mange useriøse som velger å overse helseproblemer på avlsdyrene sine.

Her er en av flere diskusjoner om temaet(men om dyreavl generelt, ikke spesifikt hund, da det desverre er slik innen mange dyrearter.). Anbefaler alle å se videoen.


Hvis ikke filmen vises, så kan den sees her.

 

Blandt annet Anima Planet har og tatt opp temaet, men med litt snillere scener. Men når man leser folks holdninger om slikt, hvor de forsvarer å avle disse helseplagene videre, så tror jeg faktisk at slike bilder må til, at folk får se hvordan det egentlig er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar