søndag 21. mars 2010

Siste rest av Kong Vinter

 DSC03630Selv om det er herlig vårvær om dagene, så er det fortsatt noen steder hvor vinteren ligger i full prakt enda. Her om dagen dro jeg og Max ut til Nesi for å gå tur, og der hadde ikke våren sluppet til helt enda..

I dag har vi nytt vårværet hjemme og gått tur i plantefeltet, sammenslått med et kulturellt besøk på konsert og kunstutstilling. En 10 år gammel gutt imponerte stort når han spilte det ene stykket etter det andre, uten noter og alle stykkene var vanskelige stykker! Har spilt noen av de selv da jeg spilte piano før, og de stykkene er ikke enkle.. Imponert! På utstillingen var det både fotografier og malerier, og masse hyggelige folk:)  Etterpå kom min tante og onkle på en snarvisitt, koselig:) Derfra bar det rett av sted til fantastisk god gresk mat hos oppstallørene. Kjempekoselig kveld og masse god mat! En herlig søndag! :D

Lovet jo for en stund siden og skrive hvordan ultralyden gikk, og stalldramaet.. Beklager at det har tatt så lang tid.. Dataen trenger sårt en service, så blogging er blitt en tålmodighetstest, da dataen motarbeider meg veldig.. Hvis noen har tips om flinke folk som fikser data, så mottaes tips med stor takk! Anyways..

Ultralyden.. Denne var jeg veldig spent på, både på hvordan Olivia ville ta det, og resultatet så klart;) Det gikk over all forventing! Hadde trodd at hun måtte snues på rygg. Om man setter henne, så sitter hun.. Det ble ikke nødvendig, da hun stod så fint under klipp og sjekk. Det så ut som vi fant hjertebank en gang, men da var Olivia utålmodig og flyttet seg, og etterpå fant vi det ikke igjen. Når de kun har ett lam er det ikke lett å finne lam, hverken på lysing eller ultralyd. Hun kjente på henne og, men om lammet ligger høyt oppe finner man det ikke. Hun har nå en sjekk som sier drektig, en som sier tom, og en som sier usikker.. Hadde håpet at ultralyden var lettere å  finne noe på, men det var ikke lett med den heller. Så det gjenstår å se.. Håper så klart på lam! :)

Og stalldramaet ja.. Det håper jeg at jeg aldri får oppleve igjen.. Jeg fikk hjelp av mamma med morgenstellet, og alt virket normalt inne hos eslene. Siden eierene steller selv kom vi ikke på å se inn til de, da de passer godt på de. Når de ankom stallen og lukket opp porten ble det liv i lille Asklepios. Han er en livlig kar og ingen tenkte derfor stort over det. Så gikk han i bakken.. Eier var redd for tarmslyng og løp inn til han. Synet som møtte eier var at Asklepios lå med et tau som han hadde fått tak i, surret to ganger stramt rundt halsen. Jeg fikk sprunget inn og holdt ut tauet så godt det lot seg gjøre til eier fikk kuttet over. Hadde dette blitt oppdaget bare litt senere, så er det ikke sikkert at lille følllebølle hadde vært i live. Etterpå gikk vi over stallen med “eseløyne” og fikk flyttet  alt han kunne finne fristende, selv om ikke det stod i rekkevidde. Han har vist at vil han det nok, så får han tak på det. Heldigvis kom han fra det uten å ta noe skrekk fra hendelsen. Rett etterpå var han like lykkelig og løp etter småfuglene på jordet.

AsklepiosAsklepios i god behold(heldigvis). 

 

Håper alle har hatt en fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar