søndag 18. april 2010

Lam ♥

Nå har det kommet lam på gården, 3 herlige små brødre. Den ene er ganske liten, og får ikke så mye mat av mora, så han blir flasket i tilegg. Det er så herlig med flaskelam ♥

DSCI2905
Lille Olai ♥

Alle tre skal kalles opp etter de gamle i garden som bodde i husene her fra gammelt av. Bestefaren min skal lage en liste med navner og relasjoner. Så langt er det kun Lille Olai som har fått navn av de tre. Når de ble født var det usikkert om de kom til å klare seg, så bonden ville vente med å sette navn. Nå som faren er over fikk jeg finne navn:)

 

DSC03968 Mor (Aslaug) med sine tre barn..

Beklager at bildekvaliteten er så som så.. Ikke verdens beste lys i stallen, og de fleste bildene er tatt med treg mobil og lam står som kjent ikke stille lenge av gangen:p De som kjenner til meg vet at jeg ikke har noen sau som heter Aslaug og lurer nok litt nå.. Aslaug og lammene hennes står her i pensjon. Det er desverre stor sjangs for komplikasjon under fødsel hos Olivia og Ingeborg, så de skal lamme hos nabobonden som er erfaren med slike komplikasjoner. Jeg har snakket med veterinær om keisersnitt, da det ikke er sikkert at de kan klare å føde lammene sine pga at de er for store. Vi har og blitt enige om hvem som skal reddes hvis valget må taes. For meg er det mest viktig at Olivia og Ingeborg kommer greit fra det, selv om jeg håper at de kommer hjem med velskapte lam. Olivia ble hentet i dag, og Aslaug flyttet inn med sine små. Ingeborg står fortsatt igjen, og jeg passer henne som en ravn og håper at ikke det begynner å skje noe før hun blir hentet.

DSC03950 Det er hardt å være onkel, sier Max..

Jeg har vært lammevakt for Olivia og Ingeborg de siste nettene, så nå er det ikke bare Max som er sliten. Men lamminga er fantastisk å få med seg, så det er absolutt verdt det!

Håper alle får en fin helg videre!

1 kommentar:

  1. Så skjønne! :)

    Her flaskes det også på to - foreløpig uten navn - hver tredje time. Tror du ungene er gått lei? ja. Men jeg koooser meg. :)

    Nyt flasketiden :)

    Klem, cecilie

    SvarSlett