fredag 9. april 2010

Herlige vårkvelder

Våren er kommet, og jeg nyter den for fullt! Må benytte meg av den før sommeren kommer;) Noen kvelder på rad har vi fyrt opp bål i grettestø, et stort som gir varme, og et lite ved siden av til å båle pølser på. 

DSCI2887 

Grettestø er virkelig et fantastisk sted å være, upåklagelige omgivelser og herlig atmosfære.

DSCI2875

Skikkelige bålpølser grilles over ilden!

DSCI2892 

Max måtte jo og bli med på kosen, og kunne nesten ikke komme nær nok til bålet, han er så glad i varme fra ild. Han tok oppgaven som pølsetigger svært alvorlig;)

DSC03834

Neste uke er vi flere som skal ned og båle og kose oss igjen, og da tenkte jeg å ta med deig til pinnebrød, med oliven, soltørkøde tomater og diverse annet godt bakt inn i deigen. Gleder meg allerede!

DSC03823

Er deilig temperatur ute på natta nå, så hestene har flyttet ut og sauene har overtatt stallen. Vi benyttet oss av anledningen til å spa ut tallen hos sauene, så legger vi heller ny om hestene må inn og sauene tilbake på plassen sin igjen. Hestene storkoser seg ute!

DSC03845

Ungflokken er og sluppet ut nå som det ble så god temperatur. Var nede en tur hos Gunvor i dag med gulerøtter. Hun kom løpende mot meg når jeg kom. Hun har det bra sammen med flokken sin, og trives uten tvil! Men det stikker likevel enda når ikke hun får bli med hjem. Det virker ikke som hun ofrer det så mange tanker utenom når jeg kommer, og det gjør det hvertfall litt bedre.

DSC03844
Gunvor helt til høyre.

Max er og med på besøk til henne, og tusler rundt og er opptatt med sitt imens. Tror ikke en gang at han legger merke til halen av sauer som henger etter han, hvor enn han går. Nesten så jeg tror jeg kunne flyttet hele flokken, bare ved å gå foran med Max*le*.

DSC03842

Sauene stikker hodene ut av hullene og koser han i pelsen. Han er skikkelig sauemagnet. Hehe. Sauene hos andre bønder er og akkurat like glad i han, og koser han og i pelsen. Noen er spesielt glad i halen hans. Når Marta var syk vasket og pleiet han henne, og sov ved siden av henne. Det var først når han kom til Marta at hun begynte å ta flaska. Han løper og leker og med de på utsida av gjerdet. Ronja er og veldig glad i Max, hun er som limt fast i halen på han.

DSC03821  

Jørgen er skikkelig stilig i fargen for tida. Så fort Pancakes kommer i brunst nå, så kan hun pares. Så håper virkelig at de finner tonen slik at det kommer små hamstrebabyer om ikke lenge. Det blir noen skikkelig spennende unger! Det er ikke vanlig at de bytter farger i fangenskap slik som mine gjør, så kommer nok til å beholde hvertfall 1 av ungene selv.

Hvis telleren fortsetter i denne farten, så er det ikke lenge til give away. Hadde ikke trodd at det kom til å gå så fort, men det er jo bare morro:) Kan røpe såpass at gaven på give awayen blir noe unikt;)

Nå er det CSI som står for tur her. Håper alle har hatt en fin dag:)

2 kommentarer:

  1. Så fine bilder! Fikk lyst på noen sauer jeg også! :-)
    Ha en flott helg! Klem

    SvarSlett
  2. Takk for herlig grillkveld! Må gjentas så fort vinden roer seg =)

    Annel

    SvarSlett