søndag 6. desember 2009

Koselig dag i regnet

I dag bøtter det virkelig ned, samtidig som det blåser sterkt. Forsov meg i dag, helt til 12 faktisk! Så lenge klarer jeg aldri å sove selv om jeg prøver en gang:p Var en tur på fyret sammen med mamma og så på ikon utstillingen. Utrolig vakre! Den som hadde vært rik…
Etterpå var det middag hos Rita og Alex, de som eier eslene som står her. Fikk lam med utrolig godt gresk tilbehør! Festmåltid!! Fikk med middag hjem, så i morgen skal jeg kose meg med rester:) Var utrolig koselig, og mange morsomme historier ble fortalt.

Etterpå var det rett i stallen og møkke. Hestene måtte jages ut med greipa:p De ville ikke ut i dette været. Max syntes at jeg hadde vært litt for lenge borte fra han, så han var litt klengete, og ropte på meg hvis jeg forsvant ut av syne. Han er jo søt. Nå ligger han ved siden av meg og sover, og lukter en “fin” blanding av melk og honning(han dusjet i går, og har sånn utrolig god sjampo som dufter herlig!) og hestemøkk… Han går inn på soverommet og roper på meg, og når jeg spør om vi skal ta dyna med i sofaen, så blir han så giret og løper inn i stua.. Ingen tvil om hva han prøver å si:p
I kveld er det til på ny porsjon med karameller. De jeg laget sist ble visst ikke gamle:p hehehehe.. Men er jo godt at de falt i smak:)

max_sofa
Max og “Piggy” koser seg i dyna :)

Brente mandler

Første gangen jeg har prøvd meg på brente mandler. Hadde håpet på annet resultat, så om noen har annen oppskrift å dele, så blir jeg glad:) Her er den jeg brukte:

Du trenger:

250 g mandler
250 g sukker
2.5 dl vann
75 g smør

Fremgangsmåte:

Ha sukker, vann og mandler i en gryte, og la det småkoke til mandlene er tørre og grå(hos meg tok det ca 1.5 time). Rør av og til med en tresleiv. Sukkeret skal bli kornete og hardt, og noe skal ha festet seg på mandlene. Ha så i smøret og la det smelte sammen med sukkeret i ca 10 min. Sukkeret vil da bli som gyllenbrun blank karamell. Rør hele tiden.
Hell så alt over på en bakepapirkledt plate, og skill mandlene litt fra hverandre. Avkjøl.
Brekk mandlene fra hverandre når det har stivnet.

mandler

lørdag 5. desember 2009

Amazing peanutt butter cookies

Bakinga fortsetter for fullt.. Har nettopp lagt amazing peanut butter cookies i bokser, og neste står og putrer i gryta. Tenkte jeg skulle legge ut oppskriftene etterhvert som jeg lager ting, hvis det er flere som vil våge seg utenfor det tradisjonelle til jul:)
Amazing peanut butter cookies er veldig populært blandt både venner og familie her. Man kan kjøpe 3 pakninger med disse småkakene som muffins på Trunken, men hele den pakninga koster nok like mye som det koster å lage to brett selv hjemme. For de som vil lage, så gjør du slik:

Du trenger:

2 glass peanøttsmør, den grove typen.
5 dl sukker
2 egg

Fremgangsmåte:

Ha alt i en bakebolle og rør sammen. Lag små kuler og legg på et brett med bakepapir. Press flate med en gaffel, og la det steke i ca 10 min på 170c. Følg med under stekingen, kakene skal være myke når de er ferdige og. Avkjøl på brettet.

DSCI2153

Fløtekarameller

Nå har jeg laget farlig gode fløtekarameller. Var slettes ikke vanskelige heller. Den eneste som var noe knot var å pakke de inn. Hvis man ikke vil lage selv, men likevel vil ha fløtekarameller til jul, så kan man kjøpe “apotekes hjemmelagede” på apoteket. For de som vil lage, så gjør man så her:

Du trenger:

3 dl kremfløte
250 g sukker
100 g lys sirup
50 g smør

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp under omrøring, bruk tresleiv. La det småkoke i 40-60 min. Sjekk om det er ferdig ved å ta litt på en teskje og slipp karamellmassen ned i kaldt vann. Vannet skal forbli klart og karamellkulmpen skal synke til bunns uten å dele seg noe særlig opp, og skal kunne taes opp igjen og formes til en kule med passe konsistens. Hvis du koker for lite vil ikke karamellene bli stive nok, og koker du for lenge vil de bli steinharde. Så viktig at karamellmassen går gjennom “vanntesten” før du går videre. Hvis de har kokt i 60 min, og fortsatt ikke går gjennom vanntesten, så kok litt lengre(mine måtte koke i 65-70 min).

Når massen er klar heller du karamellmassen over i en oljet ildfast form, og lar den kjøle seg ned til romtemperatur. Del opp karamellene, og rull inn i bakepapir eller cellofan.

DSCI2141

fredag 4. desember 2009

Den varme kakaoens verden

Trodde du det bare var en type kakaodrikk? Da kan jeg med glede opplyse deg om at du tar feil! Det finnes et hav av oppskrifter på varm sjokolade, med all slags smaker! Jeg har nettopp hatt en kopp varm kakao med banan og pasjonsfrukt. I dette innlegget vil jeg presentere noen av alle de kakao mulighetene som finnes. Ellers er det bare å slå seg løs på google etter flere oppskrifter, eller bruke fantasien.

I kveld hadde jeg denne:

Ingredienser:

5 ss kakaopulver

2 ss sukker

1 ss vaniljesukker eller ¼ vaniljestang

1 bit hakket mørk sjokolade (minst 70 %). (Jeg brukte den sjokoladen med banapure og pasjonsfrukt. Du kan og bruke vanlig mørk sjokolade med 70%, eller after eight feks).

4 ss vann

1 liter lett melk

Bland kakaopulver og sukker (og frøene fra vaniljestangen) og tilsett vannet. Rør godt til sammen til alle klumpene er borte. Tilsett sjokoladen og melk. Kok opp mens du rører hele tiden. Servers med kakao- og kaneldryss på toppen og en skje pisket/steamet melk eller krem

Varm sjokolade med mint:

100g sjokolade
7dl h-melk
1\2dl mint sprit\likør (4 cl sprit\likør skal oppi etter den har kokt opp, hvis du vil dampe ut alkoholen, så kok det opp sammen med resten)

pisk krem med sukker og vaniljesukker, og en god dæsj krem på toppen...

Varm sjokolade med marshmallows:

2½ dl TineMelk Hel

3 ss sjokoladesaus , eller 1/4 plate kokesjokolade

5 marshmallows

La sjokolade og melk varmes opp samtidig til sjokoladen har smeltet. Rør litt i drikken. Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over. Pynt med resten av marshmallowsene.

Varm sjokolade med krydder:

200 g mørk sjokolade, 70%
8 dl helmelk
4 ss sukker
2 ss honning
1 stk vaniljestang (stor)
2 stk kanelstang
3 cm av frisk chili

Finhakk sjokoladen.
Ha alt unntatt sjokolade i en kasserolle og varm opp til kokepunktet og la den trekke et par min, uten å koke.
Sil den varme melken over den hakkede sjokoladen under omrøring.
Server med krem.

sjokolade

torsdag 3. desember 2009

Juleglimt

DSCI2057

DSCI2026

DSCI2048

DSCI2071

DSCI2029

DSCI2042

DSCI2115 DSCI2117

Jula har ikke kommet fullstendig i hus her enda, litt for tidlig for det. Men det er jo advent, og da må noe frem for å få litt jul i hus i adventstida og. Med røkelsen blir julestemningen komplett! Skulle ønske det gikk an å legge ut duft på bloggen så dere kunne lukte den himmelske duften av jul!:)

onsdag 2. desember 2009

Vinter!

Nå er vinteren kommet! Skulle bare ønske at det ble snø, og ikke bare barfrost og vind. Har ikke hatt brodder på hestene på over 8 år, men i år ser jeg ikke bortifra at jeg kanskje må skaffe broddeboots. Max synes det var fryktelig kaldt i dag, så han ville helst tilbringe dagen på sofaen, under ullteppet med hodet på puta.
DSCI2022

Begge hestene er vinterpelset igjen. Når det er så mye pøs regnvær og stiv kuling, så blir det mye fri. Har funnet ut at jeg skal ta det rolig i vinter med treninga pga det dårlige været, og hvis det blir mye barfrost kan vi bare skritte likevel. Så det blir mesteparten tur, og litt lett dressurtrening.
DSCI1999

Hestene er i mye aktivitet på jordet. Løper og leker og koser seg. Så fri er ikke ensbetydene med at de står og henger:) Rosalita fikk nok 100 kg ekstra på dette bildet*le* Ikke alltid vinkelen blir like heldig:p Beklager bildekvaliteten.. Digitalkameraet fikk et lite illebefinnende:s

I kveld blir det kosekveld. Jeg og Max har hatt god kyllingwok, og nå brenner kongerøkelsen så det blir god julestemning mens unexplained mysteries står på. I kveld er det om Americas most haunted. Spennende!

Ha en fin onsdagskveld!