tirsdag 22. september 2009

Gresk Kylling



Jeg liker å lage litt spennende retter av kylling og svin. En av mine favoritter er gresk kylling. Det går an å lage to versjoner av den, og begge versjonene synes jeg er veldig gode. Her er hvordan du gjør det:

Legg kylling(rå) i ildfast form. Skjær poteter og løk i båter og legg i formen. Rør sammen olivenolje, salt, pepper, hvitløkspulver og oregano i en kopp og hell over. Tøm så over en boks med hakkede tomater. Stek midt i ovnen på 200 grader med aluminiumsfolie over formen i 30 min. Ta så av folien og stek i ytterlige 30-45 min.

Versjon nummer to er samme som over, men bytt ut hakkede tomater med frisk tomat som du kutter i skiver og legger sammen med det andre i formen. Server med Tzatsiki til.

Sistnevnte ser nok litt penere ut hvis man venter gjester. Den øverste er enkel og grei til hverdags.

3 kommentarer:

  1. Hei, Anita!D
    enne retten høres kjempe god ut, den skal jeg jammen prøve!
    Kjempe gøy at du har blog! :)
    Håper alt står bra til. Det høres i hvertfall veldig idyllisk ut, der blant dyrene på Båro!
    Klem, Agnete!

    SvarSlett
  2. Skal lage sånn en gang! Namnam

    SvarSlett
  3. HEIA:)
    HØRTES KJEMPE GODT UT!!
    SNAKKES, GØY DU HE BLOGG:)

    SvarSlett