lørdag 26. september 2009

Daim og vaniljeboller



Bollene ble kjempegode! Selv om første brettet ble fiasko, ble de andre riktig så pene. Og ikke minst; de smaker kjempegodt! Her kommer oppskriften, som lovet!

Deig
:
200 g smør

7 dl melk
100 g gjær
2 dl sukker
1 kg mel
2 ts kardemomme

1\2 ts hornsalt


Bland sammen alt det tørre. Smelt smør, og hell melka oppi smøret så det blir fingertemperert. Hell oppi det tørre og rør godt sammen. La deigen heve 1 time.
Kna lufta ut av deigen og rull i vei;)

Daim: Kna daimstrø inn i deigen før du ruller til boller.

Vanilje:
Etter at bollene er rullet bruker du en "bakesprøyte" som du stikker inn i bollen, og sprøyter inn vaniljekremen.

La bollene heve ca 30 min på brett, før du steker de på 225 grader i ca 8-10 min. Straks de er kommet ut av ovnen pensler du med melk for å få en blank overflate.


Velbekomme!

1 kommentar: