torsdag 7. juni 2012

Norge på kryss og tvers

 

Tur Tynset, Røros, Rondane

Når Dione skulle leveres til hingst tok vi likegodt en langhelg og gikk på tur :)
Vi var så heldige å få sove i et ekstra hus som hingsteeier hadde, kjempekoselige folk! De hadde to basset hunder, og siste dagen passet de på en setter, så Max har storkost seg! De var 4 hunder som løp rundt som de ville på eiendommen. Beiteområdene er store og varierte, med rennende bekk. Med oss i hengeren hadde vi og med oss Adina, min vennindes shettis hoppe som og skulle til samme hingsten. Dagen etter ponni-levering og en god natts søvn gikk turen til Røros. Det var en perle! Skikkelig idyllisk med koselige cafeèr og kaffebar, og gallerier. Vi var og innom det gamle gruvestedet. Etterpå kjørte vi til Femunen hvor vi grillet god mat og koste oss! Max koste seg og badet i vannet med snøen i bakgrunnen. På vei hjem dagen etter kjørte vi over Rondane, hvor det enda lå snø.

2012-05

På tilbakeveien kjørte vi å hentet denne karen :)
Jeg var så heldig å bli ny eier til Felix. Han er en dvergvedder gutt på 2.5 år, og er innekanin. Han er en skikkelig kosete kar, helt perfekt!
Jeg er veldig glad for at Felix fikk komme til meg :)

2012-06

Helga etter var det ut på tur igjen, denne ganga på andre sida av landet; Sogn og Fjordane! Her var det slektstreff med guidet tur, grilling og festmiddag. Det viste seg å være en sprø gjeng, like gale alle sammen, så stemninga var god, helt upåklagelig! :) På turen bort kjørte vi over Hardanger, det var som å komme inn i vinterland! Det var mye snø, og snødde masse med tilhørende glatte veier. Selv om det var iskaldt siden vi ikke var kledd for vinter, så måtte vi en tur ut i snøen ;) Etter slektstreffet tok vi turen til bredmuseet, hvor vi så film om ismannen(jeg synes slikt er så spennende!), så ekte mammut-tann og var på fantastisk klima”utstilling”, hvor de hadde laget alle tidsonene med effekter og film i forskjellige rom, så vi vandret i de forskjellige epokene, fra begynnelsen og helt frem til i dag. Må oppleves!! Vi så og film over breene, filmet fra helikopter og vist på 3 store skjermer. Var som å være i med i helikopteret, og når det svingte på videoen var det som å svinge selv og. Ei i familien har hjortefarm, så etter bremuseet kjørte vi videre oppover for å se på hjortene, før vi begynte hjemturen. På vei hjem gikk turen gjennom en tunell med fantastiske lyseffekter! Nå er vi alle gode og slitne etter tidenes ferietur. Fikk oppleve alle 4 årstidene på en langhelg!