mandag 28. mars 2011

Årets første lam ♥

Torsdag morgen (24.03) kom Årets første lam her på gården. Augusta fødte to nydelige værlam, Gucci og Armani.

DSC04019

Nabogården var først ute med to nydelige lam i år, de som har fædrelandsvennen har nok fått med seg det. Det var en koselig repotasje fra gården her hvor de første lammene var med. Utenom lammene, så har det kommet enda en ny firbent beboer. For ca to uker siden hentet vi denne karen:

_2

Han er en kaldblodstraver etter RøsteBo. Hans bestefar er den berømte Jærvsøfaks som har verdensrekord og er mestevinnende, så han blir det spennende å følge :) Han står her på ferie. Her skal han kose seg på kjøretur og bli innridd, noe han tar med stor ro. På bildet har han nettopp vært på sin 2.ridetur. Skikkelig go`gutt som lærer fort. Fantastisk hest! :)

DSC04027

I dag oppdaget jeg at det hadde sprunget ut et par beskjedne snøklokker i hagen min. Det må da bare bety vår!

 

Håper alle har hatt en flott helg!

mandag 21. mars 2011

Til ettertanke..

“Bryllupsplanene til paret fikk en bråstopp da Juliana Ramos ble kvestet i en bilulykke i 2009 og endte opp med omfattende hjerneskader.”
-Sitat Dagbladet

Les artikkelen her

 

Alt kan forandres på en brøkdel av et sekund.. Ta vare på øyeblikkene!

onsdag 16. mars 2011

Kollasjer99
Oppe. V: Kjell. H: Gerd. Nede. V: Gerd og Bjarne. H: Aurora.

I helga var Karin Lundekvam og tok bilder av kaninene. Bildene ble kjempefine, så jeg må nok kjøpe meg stooor ramme med plass til mange bilder i!

Kaniner11
Bjarne ♥

Kaniner2 Marta ♥

kanineranita25 Karin Kanin ♥

kanineranita48 Aurora ♥

kanineranita47 Kjell Propell ♥

kanineranita49 Gerd ♥

kanineranita43 Kjell og Gerd ♥

kanineranita45Aurora og Gerd  ♥

kanineranita75 Kåre ♥

kanineranita53
Kjell og Kåre ♥

kanineranita63 Kjell og Kåre ♥

kanineranita51 Marta ♥

anita2 
Tito ♥

 

I dag har det vært hyggelig besøk fra Færdrelandsvennen her og laget repotasje om dyrene. Det blir spennende :)

mandag 14. mars 2011

onsdag 9. mars 2011

Skikkelig gladmelding! :D

DSC03628Lille plutten sover av “rusen” etter operasjon.. 

I dag kom prøvesvarene til Max. Det var ingen kreftceller i kulene. Den han beit seg sånn på var en liten betennelse(som nå er fjernet), og den andre var bare slike kuler de får. Den kunne komme igjen og dukke opp flere steder på kroppen. Men det er ingenting i de, og helt ufarlig. Veldig lettet nå! Har Mimas friskt i minnet og fryktet det verste. Utrolig glad og letta nå!:D

dscn1279

Selv om ikke Mimas var min tenker jeg ofte på han. Utrolig snill og god hund. Max og Mimas gikk så godt sammen, og Max kunne slappe av sammen med han. Mimas fikk en kul de ikke trodde var noe, men når svarene fra labratorie kom tilbake viste det seg at det var kreft av hissig type. Med Mimas gikk det fort, alt for fort. Det har satt sine spor, så når jeg fant fast kul på Max var jeg styggelig redd for at han gikk den samme veien. Heldigvis var det bare en betennlese, og han er frisk som en fisk! :D Ble overlykkelig når den beskjeden kom! Nå kan jeg ut i helga og bare kose meg, uten å bekymre meg for Max.

Enda litt mer kanin…

DSC03690Lille Marta ♥

Kaninungene har vokst masse! Er jo positivt at de utvikler seg fint, og selv og det er gøy nå som de er begynt å hoppe rundt og utforske ting, så savner jeg mer tid med de mens de var små.. Alle er tamme og sover gjerne i hånda ♥

DSC03777 
Familiemåltid.

 

Og dette er grunnen til at jeg gikk glipp av en del tid
med ungene mens de var mindre: 

DSC03664

Samtidig som ungene kom ut av redet måtte Max opereres. Han ble operert dagen etter de to første dukket frem. Får noen turer ut til de, men mesteparten av tida tilbringes inne med Max. På mandag skal vi tilbake til veterinæren og sjekke om det har grodd nok til å ta stingene. Håper på det beste! :)

torsdag 3. mars 2011

Gårdens nye beboere ♥

kaninunger

Her er hele gjengen på 5. Alle blir boende her på gården :)
Det blir et kull til med foreldrene til disse, og det kullet blir det heller mulighet til å skaffe seg unger fra.  Det blir nok litt kanininnlegg fremover nå, med bilder av de søte små..

onsdag 2. mars 2011

Og gleden fortsetter..

trio

I dag kom det frem en liten en til, en nydelig hvit en :D Etter alle de timene i går var vi så sikre på at ikke det var fler, og gleden var stor når denne lille tassen meldte sin ankomst. Siden moren har født utenfor boksen de står i og vi ikke har funnet redet, så er vi forberedt på at det kan være fler. Det blir spennende fremover :) Glad for alle som måtte vise seg å komme, og kommer det ikke fler gleder vi oss over disse tre. Disse tre skal beholdes.

Kaninunger :D

Dette har vi ventet lenge på her til gårds. Det var like før jeg tok Kåre og Gerd med til veterinæren for å sjekke om de hele tatt kunne få unger, da det varte og det rakk uten at noe dukket opp. Så endelig, etter all ventetida dukket disse to opp:

BjarneAurora

De er rundt 2 uker gamle, og i kveld hadde de første turen ut av redet. Siden det er nordlys i kveld har den ene fått navnet Aurora. Aurora Borealis er latinsk for Nordlys. Aurora var morgenrødens gudinne i det gamle Hellas, og boreal betyr nordlig. Den andre heter Bjarne. Alexandros Gentekos har skrevet en fin påskekrim for barn, hvor blandt annet vedderene Kåre og Bjarne er hoved”personer”(dyr). Siden Kåre kom til gårds har Bjarne vært selvskrevet navn. Veldig fin bok som jeg kan anbefale alle å kjøpe! Et eksemplar er selvskrevet her i hus når den kommer ut i slutten av uka.

DSC03623_2 
Kaninfamilien samlet