mandag 26. april 2010

Det banket på min dør…

 

Og utenfor stod…

 

DSC04080 

Disse to!

 

DSC00693

Bertene hilser på Max.

 

Ikke lenge etterpå dunket det på døra igjen og sa “mææ”! De er jo bare herlige ♥

fredag 23. april 2010

Jeg har fått prøve meg som…

..Hundefrisør!!

Jeg har fått prøve meg på å klippe Milla. Hadde flaks som hadde riktig utstyr for jobben! Jeg brukte samme prinsippene som på en raseklipp, bare at jeg fulgte fasongen hun allerede hadde.

DSC04058

Labbene fikk mer finjustering for å bli like i forhold til hverandre, men allerede her er det god forskjell. Holdt på i flere timer bare med hode, nakke og ører, så var nødt å ha en pause over natta før jeg begynte på labbene og kroppen. På dag 3 gjorde jeg ferdig kroppen, og man vet jo aldri om jeg finner noe mer å pirke på for justering.. Hehe..

Milla

På “halveis bildet” er allerede hode, nakke, ører og litt på brystet tatt. Milla satt stor pris på å bli dillet slik med, og jeg ble godt fornøyd med resultatet. Det kunne selvfølgelig blitt bedre, men det er første ganga jeg gjør dette og hun ser ikke ut som hun har fått en haksete halvskabb klipp.

DSC04006

Hun hadde ganske lang lugg før, og pels”flipper” som stod ut på snutepartiet. Hun var i det hele tatt ganske mye mer hårete før klippen. Klippet av henne masse pels! Det hadde vært artig å gått et klippe/pelspleie kurs hvor de tok for seg ulike raser, og lære meg å klippe flere raseklipper, flere teknikker osv, for dette gav virkelig mersmak:)

Ha en riktig god helg!

mandag 19. april 2010

Lille Olai ♥

olai

Jeg har blitt alt for knyttet til denne lille karen.. *sukk*. Alle lammene er supersøte, men akkurat Olai har jeg fått en helt spesiell kontakt med, noe jeg fikk nokså med en gang han kom. Det er bare noe ved han som jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. En av brødrene hans har nå fått navn, men den siste er jeg enda litt usikker på. Skal legge ut bilde og navn når jeg har bestemt meg for den siste og.

Har trent Milla med katt i dag. Jackass er en skikkelig tøffing, så jeg tok med meg fiskepudding, og så bar det bort til mamma og de. Milla bjeffet et par ganger, og da svarte Jackass med frese. Hun skulle ikke tro at hun bare kunne komme her og komme her! Det gikk veldig greit. Hun fikk noen utfordringer med å sitte litt og litt nærmere og gå pent forbi et par ganger. Hun brydde seg ikke noe om Jackass. Fiskepudding var mye viktigere enn hele katten. Viktig med godt næringsvett;) Flere ganger på tur gikk hun og pent i veikanten på helt slakt band:D Flinke Milla! I morgen skal vi på tur og trene med langline.

Jeg og Max har funnet dyna og nettopp sett filmen “drag me to hell”. Den filmen var skikkelig dårlig, bare skvip! Jeg er skikkelig trøtt etter å ha vært ute i vinden i hele dag, så nå skal jeg ha en god kopp te og ta kvelden.

Håper alle har hatt en fin helg

søndag 18. april 2010

Lam ♥

Nå har det kommet lam på gården, 3 herlige små brødre. Den ene er ganske liten, og får ikke så mye mat av mora, så han blir flasket i tilegg. Det er så herlig med flaskelam ♥

DSCI2905
Lille Olai ♥

Alle tre skal kalles opp etter de gamle i garden som bodde i husene her fra gammelt av. Bestefaren min skal lage en liste med navner og relasjoner. Så langt er det kun Lille Olai som har fått navn av de tre. Når de ble født var det usikkert om de kom til å klare seg, så bonden ville vente med å sette navn. Nå som faren er over fikk jeg finne navn:)

 

DSC03968 Mor (Aslaug) med sine tre barn..

Beklager at bildekvaliteten er så som så.. Ikke verdens beste lys i stallen, og de fleste bildene er tatt med treg mobil og lam står som kjent ikke stille lenge av gangen:p De som kjenner til meg vet at jeg ikke har noen sau som heter Aslaug og lurer nok litt nå.. Aslaug og lammene hennes står her i pensjon. Det er desverre stor sjangs for komplikasjon under fødsel hos Olivia og Ingeborg, så de skal lamme hos nabobonden som er erfaren med slike komplikasjoner. Jeg har snakket med veterinær om keisersnitt, da det ikke er sikkert at de kan klare å føde lammene sine pga at de er for store. Vi har og blitt enige om hvem som skal reddes hvis valget må taes. For meg er det mest viktig at Olivia og Ingeborg kommer greit fra det, selv om jeg håper at de kommer hjem med velskapte lam. Olivia ble hentet i dag, og Aslaug flyttet inn med sine små. Ingeborg står fortsatt igjen, og jeg passer henne som en ravn og håper at ikke det begynner å skje noe før hun blir hentet.

DSC03950 Det er hardt å være onkel, sier Max..

Jeg har vært lammevakt for Olivia og Ingeborg de siste nettene, så nå er det ikke bare Max som er sliten. Men lamminga er fantastisk å få med seg, så det er absolutt verdt det!

Håper alle får en fin helg videre!

onsdag 14. april 2010

Noen dager siden sist..

Jeg har ikke vært i form, og har derfor ikke orket å blogge på noen dager. Har brukt godværsdagene til å gå på tur nede i grettestø, som virkelig er et herlig sted å være!

DSC03880

Hadde med brus og noe å spise, mens Max gikk rundt som han ville i langlina. Herlig! Godt å ta det med ro når ikke man er i form, men samtidig få nytt sola. Max koser seg når han får være der nede å utforske og bare gå rundt som han vil selv.

 

blank5

Ble invitert på Tinget med godbitene, så 19-20 juni blir det stand med flere spennende godbiter og nye slager. Blir og smaksprøver til de 4bente. Dette blir spennende. Jeg gleder meg! Har skaffet hybelkomfyr slik at jeg kan stå ute i godvær å lage flere med lever å ta med og, orker rett og slett ikke lage mer av det inne i hus. Av det partiet jeg hadde så var det faktisk lever som gikk sist, men siden lever ellers er populært blandt hunder, så vil jeg ha med et leverparti på Tinget. Kan jo godt hende det er det som ryker først der.. Planen er å ha med noen godbiter til katt og, men får se hvor mye jeg orker og rekker.. Hundegodbiter blir laget først, de er jo det viktigste.

DSC03897

Har kommet meg så smått tilbake på hesteryggen igjen. Det var herlig, men kjente at ikke jeg var helt klar for å ri igjen. Skal ha Milla en del fremover, så da blir det flere dager med kun hund, og da kan jeg samle litt krefter til å prøve å ri igjen, og satser på å være tilbake på hesteryggen “for godt” igjen etterpå! :)

DSC03905

Har hatt et skippertak i hus i dag, og blandt annet stokket om litt i skuffer. Fant ut at jeg har nesten to skuffer med te.. Er lag på lag med te i skuffen, og skuffe nummer to begynner å følge etter.. Jaja.. Er vel ikke den verste “dilla” man kan ha.. Var en tur på dyrebutikken og i dag for å prøve regndress til Max. Den de hadde inne var i snaueste laget, men vi prøvde å skvise han nedi likevel. Det gikk, men den var rimelig trang. Prøvde å se hvordan Max kunne bevege seg i den  i tilfelle det gikk. Max var fornøyd i regndressen, men siden den var så trang ble det rimelig stiv chaplingange. Vi kunne ikke annet enn å le av han der han gikk i stiv chaplinstil bortover, godt fornøyd! Haha! Han må nok vente til den kommer i en størrelse større.. Gaven til give away`en er og “klappt og klar”. Nå som det nærmer seg må jeg si at jeg gleder meg litt. Blir spennende å prøve seg på, og å se hvor mange som vil bli med:)

 

Håper alle har hatt en fin dag ute i sola!

fredag 9. april 2010

Herlige vårkvelder

Våren er kommet, og jeg nyter den for fullt! Må benytte meg av den før sommeren kommer;) Noen kvelder på rad har vi fyrt opp bål i grettestø, et stort som gir varme, og et lite ved siden av til å båle pølser på. 

DSCI2887 

Grettestø er virkelig et fantastisk sted å være, upåklagelige omgivelser og herlig atmosfære.

DSCI2875

Skikkelige bålpølser grilles over ilden!

DSCI2892 

Max måtte jo og bli med på kosen, og kunne nesten ikke komme nær nok til bålet, han er så glad i varme fra ild. Han tok oppgaven som pølsetigger svært alvorlig;)

DSC03834

Neste uke er vi flere som skal ned og båle og kose oss igjen, og da tenkte jeg å ta med deig til pinnebrød, med oliven, soltørkøde tomater og diverse annet godt bakt inn i deigen. Gleder meg allerede!

DSC03823

Er deilig temperatur ute på natta nå, så hestene har flyttet ut og sauene har overtatt stallen. Vi benyttet oss av anledningen til å spa ut tallen hos sauene, så legger vi heller ny om hestene må inn og sauene tilbake på plassen sin igjen. Hestene storkoser seg ute!

DSC03845

Ungflokken er og sluppet ut nå som det ble så god temperatur. Var nede en tur hos Gunvor i dag med gulerøtter. Hun kom løpende mot meg når jeg kom. Hun har det bra sammen med flokken sin, og trives uten tvil! Men det stikker likevel enda når ikke hun får bli med hjem. Det virker ikke som hun ofrer det så mange tanker utenom når jeg kommer, og det gjør det hvertfall litt bedre.

DSC03844
Gunvor helt til høyre.

Max er og med på besøk til henne, og tusler rundt og er opptatt med sitt imens. Tror ikke en gang at han legger merke til halen av sauer som henger etter han, hvor enn han går. Nesten så jeg tror jeg kunne flyttet hele flokken, bare ved å gå foran med Max*le*.

DSC03842

Sauene stikker hodene ut av hullene og koser han i pelsen. Han er skikkelig sauemagnet. Hehe. Sauene hos andre bønder er og akkurat like glad i han, og koser han og i pelsen. Noen er spesielt glad i halen hans. Når Marta var syk vasket og pleiet han henne, og sov ved siden av henne. Det var først når han kom til Marta at hun begynte å ta flaska. Han løper og leker og med de på utsida av gjerdet. Ronja er og veldig glad i Max, hun er som limt fast i halen på han.

DSC03821  

Jørgen er skikkelig stilig i fargen for tida. Så fort Pancakes kommer i brunst nå, så kan hun pares. Så håper virkelig at de finner tonen slik at det kommer små hamstrebabyer om ikke lenge. Det blir noen skikkelig spennende unger! Det er ikke vanlig at de bytter farger i fangenskap slik som mine gjør, så kommer nok til å beholde hvertfall 1 av ungene selv.

Hvis telleren fortsetter i denne farten, så er det ikke lenge til give away. Hadde ikke trodd at det kom til å gå så fort, men det er jo bare morro:) Kan røpe såpass at gaven på give awayen blir noe unikt;)

Nå er det CSI som står for tur her. Håper alle har hatt en fin dag:)

tirsdag 6. april 2010

2. Påskedag

Håper alle har hatt en fin påske! Her i bygda er det tradisjon med påskehytte for barna denne dagen, så i kveld var det nok mange fornøyde og trøtte barn. En veldig koselig tradisjon. Min tradisjon har vært påskeløp på travbanen sammen med venner og kjente, men i år ble det ikke noe pga dårlig form, så jeg og en god venninde koste oss hjemme i dag.

påske2 (Fikk en hel pose med fine sandkakeformer av min bestemor, kjempesnilt! Det ble satt stor pris på!)

Påskeaften klippet vi sauer. Det er en veldig trivelig jobb, og timene bare flyr avsted. Det kommer en del morsomheter på de timene, så det er alltid like gøy å være med*le*. Det viste seg å være lam i begge sauene(Olivia og Ingeborg), og jeg gleder meg veldig til de kommer! I dag kunne vi se at lammene lå og sparket   Marta gruet jeg meg til å klippe.. Flere sauer hos forskjellige bønder fikk en “knekk” hvor de ble tynne i vår, og Marta er en av de. Heldigvis så hun mye bedre ut enn flere av de andre. Siden ikke hun har så mye på kroppen frøs hun når ulla kom av, men det er likevel bedre for de å få den av. Vi fant råd og sydde ulldekken til Marta;) De har og en egen seng som vi la ullteppe oppi. Marta sluttet å fryse og er så fornøyd i teppet sitt Hun har et stort rosa hjerte på dekkenet sitt, så gjett om hun er søt i det! Skal bestille hundedekken til utebruk, slik at hun og kan ut med de andre på godværsdager.

Marta2

marta3

hjerte2

Ronja ble med hjem igjen til Marta istedefor å gå med ungflokken. Siden det var lam i Ingeborg ble hun med hjem istedefor Gunvor(dattera til Ingeborg). Gunvor får det bra sammen med ungflokken, men siden hun skrek så hjerteskjærende når jeg gikk fra henne så reiv det skikkelig, og jeg hadde mest lyst å bare snu og hente henne igjen. Men jeg må tenke på sauenes beste først, og det er bedre for Olivia å gå sammen med en annen som skal lamme.

Åhoi.. Dette ble mye sau. Jeg har sau som kjæledyr, de betyr utrolig mye for meg og de opptar og en stor del av livet mitt, så til tider blir det nok mye sau her på bloggen.. Bare vent til lammene kommer;) *Sheepwarning* Hehe..

torsdag 1. april 2010