mandag 29. mars 2010

Snøklokker

I helga kjøpte jeg et nytt(i norge) blad om interiør, hage og mat, bladet Isabellas. Akkurat som rom 123 gir Isabellas tips til ting man kan lage av materialer som allerede finnes i hus og ellers de rimeligste alternativene. I rom 123 viser de og hvor lite forskjell det egentlig er på utseende på billige og dyre ting. Når man lever på NAV så har man ikke en gang et lavbudsjett, men et “ikke budsjett”, så de mange interørbladene som tar for seg dyre alternativ blir bare frustrerende å lese. Jeg har allerede sørget for at rom 123 kommer flyvende ned i postkassa, og det samme kommer jeg nok til å sørge for at Isabellas og gjør fremover. I går prøvde jeg et av tipsene fra Isabellas, å kle potter med striesekk, som jeg plantet snøklokker i.

snøklokke

I bekmørket stod jeg og gravde opp snøklokkene fra hagen, men må si at jeg ble godt fornøyd med resultatet likevel Jeg bor på et veldig værhardt sted, hvor salt og alt for mye vind tar knekken på det meste, så har funnet ut at inntil jeg får laget meg en lun uteplass, så blir det å benytte seg av ville blomster fra hagen istedefor å kjøpe. Frø dør før de er ferdig utvokst, og ferdigvokste planter klarer seg ikke mange dagene de heller. Når det er gratis fra hagen, så varer de det de varer uten at det er masse penger rett ut av vindu. I Isabellas var det og mange gode mattips, bland annet en sunn snacks som virket knallgod! Stenger av mørkt fiberbrød trukket med 70% sjokolade og litt sukker. Den blir å prøve ut en av dagene. Skal komme tilbake til det i bloggen når jeg har fått laget og smakt

Håper alle har hatt en fin helg!

fredag 26. mars 2010

Kosekveld ♥

I kveld har jeg sittet under dyna og kost meg med varm kakao, røkelse og cold case. Herlig med slike kvelder av og til☺ I stallen i kveld gikk det opp for meg hvor fort tida egentlig går.. Svarten kom hit da han var 6, nå er han alt 16, og om et par år er det på tide med seniorfor, og evt tilskudd for leddene. Det virker liksom så fjernt at han blir "gammel". Rosalita kom når hun var 1.5 år, og er nå 7 år, jeg tar stadig meg selv i å tenke på henne som 5 åring.. Føles ikke som det alt har gått så lang tid.. Er ikke til å unngå å tenke på hvor fort tida går til ikke Svarten er her mer, selv om jeg prøver å heller bare sette pris på årene som er igjen og ikke tenke på hvor alt for fort den dagen vil komme. Disse 10 årene har jo bare flydd, og det går så alt for fort til det har gått 10 nye.

rosa2

Neste uke skal sauene klippes og Olivia forberedes på lamming. Ronja og Gunvor skal tilbake i ungflokken igjen. Blir trist og rart å sende de bort igjen. Selv om ikke blir langt unna, så blir det liksom ikke det samme. Marta blir igjen hjemme siden ikke hun er helt på topp igjen enda. Blir godt å hvertfall få beholde henne og Olivia hjemme.  Gleder meg til lam! Har mistet helt tråden i når det er påske, men ser andre har begynt å pynte, så må vel snart finne frem litt. Påskeplanene her blir dyrene og å passe Milla. Snø har jeg fått mer enn nok av i vinter, så å dra på påskjefjellet står jeg glatt over! Ellers har jeg endelig fått laget en ny header for våren og sommeren. Selv om ikke bildene ble så synlige, så ble jeg godt fornøyd☺ Nå skal jeg krype under dyna til CSI, like før øynene går i kryss nå.. God Natt☺

søndag 21. mars 2010

Siste rest av Kong Vinter

 DSC03630Selv om det er herlig vårvær om dagene, så er det fortsatt noen steder hvor vinteren ligger i full prakt enda. Her om dagen dro jeg og Max ut til Nesi for å gå tur, og der hadde ikke våren sluppet til helt enda..

I dag har vi nytt vårværet hjemme og gått tur i plantefeltet, sammenslått med et kulturellt besøk på konsert og kunstutstilling. En 10 år gammel gutt imponerte stort når han spilte det ene stykket etter det andre, uten noter og alle stykkene var vanskelige stykker! Har spilt noen av de selv da jeg spilte piano før, og de stykkene er ikke enkle.. Imponert! På utstillingen var det både fotografier og malerier, og masse hyggelige folk:)  Etterpå kom min tante og onkle på en snarvisitt, koselig:) Derfra bar det rett av sted til fantastisk god gresk mat hos oppstallørene. Kjempekoselig kveld og masse god mat! En herlig søndag! :D

Lovet jo for en stund siden og skrive hvordan ultralyden gikk, og stalldramaet.. Beklager at det har tatt så lang tid.. Dataen trenger sårt en service, så blogging er blitt en tålmodighetstest, da dataen motarbeider meg veldig.. Hvis noen har tips om flinke folk som fikser data, så mottaes tips med stor takk! Anyways..

Ultralyden.. Denne var jeg veldig spent på, både på hvordan Olivia ville ta det, og resultatet så klart;) Det gikk over all forventing! Hadde trodd at hun måtte snues på rygg. Om man setter henne, så sitter hun.. Det ble ikke nødvendig, da hun stod så fint under klipp og sjekk. Det så ut som vi fant hjertebank en gang, men da var Olivia utålmodig og flyttet seg, og etterpå fant vi det ikke igjen. Når de kun har ett lam er det ikke lett å finne lam, hverken på lysing eller ultralyd. Hun kjente på henne og, men om lammet ligger høyt oppe finner man det ikke. Hun har nå en sjekk som sier drektig, en som sier tom, og en som sier usikker.. Hadde håpet at ultralyden var lettere å  finne noe på, men det var ikke lett med den heller. Så det gjenstår å se.. Håper så klart på lam! :)

Og stalldramaet ja.. Det håper jeg at jeg aldri får oppleve igjen.. Jeg fikk hjelp av mamma med morgenstellet, og alt virket normalt inne hos eslene. Siden eierene steller selv kom vi ikke på å se inn til de, da de passer godt på de. Når de ankom stallen og lukket opp porten ble det liv i lille Asklepios. Han er en livlig kar og ingen tenkte derfor stort over det. Så gikk han i bakken.. Eier var redd for tarmslyng og løp inn til han. Synet som møtte eier var at Asklepios lå med et tau som han hadde fått tak i, surret to ganger stramt rundt halsen. Jeg fikk sprunget inn og holdt ut tauet så godt det lot seg gjøre til eier fikk kuttet over. Hadde dette blitt oppdaget bare litt senere, så er det ikke sikkert at lille følllebølle hadde vært i live. Etterpå gikk vi over stallen med “eseløyne” og fikk flyttet  alt han kunne finne fristende, selv om ikke det stod i rekkevidde. Han har vist at vil han det nok, så får han tak på det. Heldigvis kom han fra det uten å ta noe skrekk fra hendelsen. Rett etterpå var han like lykkelig og løp etter småfuglene på jordet.

AsklepiosAsklepios i god behold(heldigvis). 

 

Håper alle har hatt en fin helg!

onsdag 17. mars 2010

Fordelene ved å røyke..

DSC00150

Fra venstre:

  • Omgitt av en sky av mystikk.
  • Intelektuell kroppsholdning.
  • Kvinnelig røyklukt sitter igjen i klærne.
  • Gule fingertupper viser at du har god råd.
  • Menn liker dampende kvinner.
  • Soledarisk. Bringer masse avgiftskroner til statskassa.
  • Gul hudfarge. Skiller seg ikke ut som turist i Kina.
  • Kuuult blikk.
  • Røykeånde. Holder fluer og mygg på avstand.
  • Dyp sensuell stemme.
  • Lite lungevolum. Bruker ikke opp lufta for andre.
  • Sparer på energien. Går minst mulig pga kondisen.
  • Menn beundrer en kvinne som tør å se døden i øynene.

For å ikke nevne alle de interessante sykdommene du kan pådra deg!

Håper folk kan ta dette med humor og ikke føle seg støtt. Min venninde fikk dette i glass og ramme sammen med en røyk og lighter til jul;) Haha!

 

Ellers har Olivia hatt drektighetsundersøkelse med ultralyd nå, mer om det kommer en av dagene. Er rett og slett ikke i form til å skrive noe fornuftig.. Har hatt litt drama i stallen i dag. En ulykke som fort kunne endt stygt, men som heldigvis gikk bra. Mer om det kommer og en av dagene. Stay tuned to find out..

tirsdag 16. mars 2010

Fremgang og tibbefakter

I dag passet jeg Milla igjen, og fremgangen er større enn forventet. Hun er alt blitt mye flinkere til å gå langs veien. Når hun vil skråne over er det bare å gi en liten beskjed, så svinger hun så fint inn i veien igjen. Dager hvor ting ikke går like bra vil nok komme, men hadde aldri forventet noe så raskt! Max lyser opp når hun kommer:) Hadde de i hagen i dag så de kunne finne ut av ting. Hun er jo i løpetid og litt masete, og det liker ikke helt Max. Hun skjønte fort at nei betydde nei. Hun tok det og overraskende fort! Andre hunder har vært litt tregere til å gi seg når Max sier nei. Hun er virkelig en søt liten dame:) Begge fikk søke litt i hagen, og det var virkelig noe Milla og likte.

DSC03638
Søte Milla :)

DSC03639
Max søker etter fiskepudding.

I går natt viste Max en av sine godt gjemte tibbefakter.. Han tok seg en tur på egenhånd, og hver gang jeg prøvde å få tak i han, så skvatt han tilbake. Hjertet holdt på å hoppe opp av halsen på meg! Var så redd at ikke han skulle komme hjem, det var mørkt og han hadde ikke refleks, at noen skulle finne han og stjele han osv.. Gikk inn og hentet fiskepudding og fant Max i møkkhaugen, hvor han holdt på med et festmåltid;) Heldigvis smaker fiskepudding bedre, og han spant inn. Gjett om jeg var lettet over å ha han trygt i hus?! Tibbene har det med å kun komme nærme på en viss avstand, og så skvette unna når man prøver å få tak i de. Kommer de løse er de glad i å erte.. Er en del morsomme tibbefakter, og noen ikke fullt så morsomme. Hos Max er de godt gjemt, men ikke glemt;)

lørdag 13. mars 2010

Milla ♥ Max

Verdens barnsligste innleggstittel*le*, men det var akkurat sånn det var når Milla kom på besøk til Max i går. Hun var helt fra seg av begeistring! Milla var i tilegg i løpetid, og klar som bare det, og det var igrunnen like greit så eieren fikk se hvor enkel og grei Max er i slike situasjoner og. Det var så herlig å se at Max koste seg sånn sammen med en annen hund uten å være på vakt, klar til å hoppe unna.  Eieren til Milla var og så glad for å se hvordan hun og koste seg uten å være redd.

DSC03611 
Er de ikke søte? :)

Senere på dagen gikk jeg og Max tur på Bausjestranda. Lenge siden vi har vært der nå! Max er så glad i å være på stranda, og syntes vannet var veldig fristende.. Er nok litt tidlig å bade enda, men tida går fort, så før man vet ordet av det så er det badesesong! Max synes det er kjempegøy å klarte i sanddynene, og jeg vet ikke hvem som får mest trim da, om det er meg eller han*le*.

DSC03623

Herlig å komme seg rundt litt til andre steder og å gå tur, og ikke bare gå de samme veiene hele tida. Virker som at Max og setter pris på det. Nå skal vi til Nesi og kose oss i finværet :)

Ha en flott Lørdag alle sammen!

torsdag 11. mars 2010

Spennende tid i møte..

Nå går jeg en spennende tid i møte, både på gårdsfronten og dyrefronten.
Gården begynner å nærme seg en avklaring. Regner med å få et svar nå i løpet av våren, så jeg er kjempespent!

Fysioterapeuten her ute har en søt liten cocker spaniel dame, og akkurat som Max er hun veldig skeptisk til andre hunder. Når de har truffet hverandre på tur har de likt hverandre godt, så i dag var jeg nede en tur hos han for å bli bedre kjent med Milla. I løpet av helga kommer han på besøk med Milla, og så skal Milla og Max få hilse skikkelig på hverandre. Jeg tror det vil gå veldig fint. Det hadde vært så fint for de og å få være sammen med artsfrender som de kan slappe av sammen med, og bare kose seg. Så hvis alt går som vi tror, så skal de begynne å være sammen litt.  Jeg gleder meg, både for min og Max sin del, og Millas eier er og like glad for dette som meg:)

I dag har jeg og bestilt ny drektighetskontroll til Olivia. Når de blir lyst, så er det ikke alltid like lett å oppdage drektighet hvis det kun er et lam. Første kontrollen ble hun konstantert drektig, på andre kontrollen fant de ikke lam. Egentlig hadde jeg slått meg til ro med det, men så begynte Olivia å spise for 3, og hun er blitt ganske så bred.. Da ble jeg litt usikker på om hun muligens er med lam likevel.. I morgen ringer veterinæren så vi kan avtale tid for ultralyd, og så skal hun evt kjenne om hun finner lam. Er hun tom, så er hun tom, men håper jo veldig på lam! Uansett er det greit å få en skikkelig sjekk for å vite noe. Marta10 Marta i farta…

onsdag 10. mars 2010

Håndarbeid

Min bestemor og min mamma er veldig flinke på håndarbeid. Bestemora mi liker godt å strikke, og Max får dekken strikket etter mål. Strikkedekken får han aldri nok av, og ønsker meg nå et brunt med lyseblå frynsekant. Når bestemora mi strikker til han, så blir det jo mye bedre passform enn kjøpedekken, siden blir er skredder”sydd” til Max.

dekken2

Er de ikke fine? Hun har og heklet en kjempefin duk til meg, og laget masse annet fint til meg oppigjennom:)

håndarbeid

Mamma er og veldig flink, og sydde blandt annet kostymer til meg osv når jeg var liten. Hennes lidenskap er maling. Hun har malt blandt annet papegøyer, forrige ponnien min scarlet, troll, gårdsmotiv osv på postkasser, drivvedd, skifer.. U name it! Skifersteinen på bildet er av hunden min, Max. Hun skal og lage prinsessekrone skilt til sauehuset, og boksskilt til Rosalita (en hestevenninde har laget et vakkert boksskilt til Svarten) og velkommenskilt til min venninde, av hennes Berner sennen hund, Biffen. Har tipset henne om å lage seg en epla butikk, men mens hun tenker på det kan hun kontaktes på annelkvam@gmail.com for flere bilder eller kjøp/bestilling.

mandag 8. mars 2010

Søndagstur

Det er skikkelig grisete ute nå som snøen tiner.. Men ut på tur må man!
Selv om jeg er rimelig lei av vinter nå, så ser det fint ut, det må jeg innrømme.

blogg

blogg3

blogg2
Et tåkelagt Borhaug..

Det var ikke alle steder veien hadde et lite snødekke. Nesten hele veien ut på “molja” var begynt å tine, og var veldig sølete..

blogg4

Det tok sin tid og flere runder med sjampo for å få bort all gjørma når vi kom hjem. Det var helt finkornete leirsand, så den satt ganske godt i pelsen.. Han fikk litt kjøl i seg på turen siden han ble så våt, så etter dusjen lå han inntullet i to lag med ulltepper.

blogg5Der lå han en hel stund og purket og sov. Han koste seg i teppene.


Nå er jeg rimelig trøtt.. Skal bli godt å finne senga! Max ligger alt rett ut i ullteppet sitt..

God natt..Zzz

lørdag 6. mars 2010

Snapp.. Snapp..

I går var veterinæren her en tur for å ta “manndommen” til Asklepios. Det hele gikk veldig greit for seg. Asklepios “logrer” med halen når han er fornøyd, og mens veterinæren holdt på logret han to ganger. Da kunne vi ikke annet enn å le.. Hehe.. Han visste nok ikke helt hva han logret for da nei;) Han sovnet ikke lenge etter, og bokstavelig talt snorket!

DSC03492 Asklepios snorksover.. Zzz..

DSC03506 Våken, men groggy..

Veterinæren kom  en tur i kveld igjen for å se til han og gi han litt medisiner. Han er blid og fornøyd, og virker ikke til å ha vondt. Sara virker og godt fornøyd med å få litt ro og fred.

 

DSC03510

Max var med ned på Joker i dag, og når vi kom ut i bilen igjen satt han på hattehylla og kikket ned på oss*le*. Han er jo bare søt:) Har og hatt en herlig tur på stranda i dag, akkurat i solnedgangen.

DSC03515Max storkoste seg! Gravde og rullet seg i snøen.

DSC03518

Håper alle får en fin helg!

torsdag 4. mars 2010

Jeg blir helt satt ut…

…På en god måte, over alle som har vært innom bloggen min. Jeg hadde aldri forventet at så mange ville titte innom min blogg. Både fordi at det er en hverdagsblogg, og fordi at jeg har holdt den utenfor bloggsamfunn som viser at den finnes. Jeg synes bloggsamfunn er flotte(!), og bruker det mye for å titte innom andres blogger. Er av andre årsaker at jeg ikke vil ha min med i noen av de(hvertfall foreløpig). Når telleren runder 3000, så skal jeg hive meg med på neste bølge og ha en liten give away feiring.

Jeg og Max har vært ute og kost oss i sola i dag, og nå ligger han på sofaen og tar seg en “powernap” mens jeg skal i stallen, slik at han blir klar til å gå ut enda mer i det nydelige været:)

DSC00532 Noe å se frem til…

 

Tusen takk til alle som er innom min blogg, det blir satt pris på!

Venter på vår…

I dag var ny veterinærkontroll med Max. Jeg har vært veldig nervøs for en evt operasjon, så gleden var stor når vi ikke rakk lengre enn til venterommet etter avlevert prøve, og beskjeden kom om at alt var fint. Han skal fortsatt gå på medisinfor for sikkerhets skyld, og så håper jeg ting holder seg fint til vi er i “safe sone” igjen. Max synes det er ekkelt å gå ute nå som alt bare er frossent slaps, så han tok en streik på sofaen i dag. I og med at vi er kommet til vårmåneden, så håper jeg snart at våren tar sitt inntog.

Var nede en tur hos hun jeg fikk Max av i dag. Hadde med godbiter til hennes nye hund. Den er veldig kresen og blir foret etter BARF, siden det er det absolutt eneste den spiser, inkludert når det kommer til godbiter. Siden den er så kresen, så var det ekstra gøy at den ble i ekstase over godbitene mine. De falt virkelig i smak, og gikk ned på høykant! Hun skryter og så av Max og hvordan han har forandret seg (til det bedre), og det er så godt å høre at hun er så fornøyd med hvordan han har det hos meg. Hennes nye hund hadde vokst masse(blanding av jrt og dachs), og er blitt så fin! Noe av det første den gjorde var å kravle opp i fanget mitt, og det brukte den ikke å gjøre med nye folk. Morro:)

Olivia hadde ny drektighetskontroll her om dagen, og de fant desverre ikke lam denne ganga.. Ingeborg går fortsatt med vær, så håper de finner lam hos henne når hun skal kontrolleres. Hvis hun og er tom, så snuser jeg litt på å ta til meg kopplam.. Får se hva jeg trengs til på sauefronten når den tid kommer.. Når lammene kommer, da er det vår!

DSC00252 
Venter på vår…

tirsdag 2. mars 2010

Ting begynner å komme i orden

Endelig begynner ting å komme mer i orden her! I går fikk jeg kjøpt meg kurver til vaskerommet, slik at ikke alt trenger å ligge åpent. Fikk og kjøpt nye kurver til bokhylla, blir så mye finere med svarte kurver når den blir hvit. Hyller til ganga og tørkestativ ble og kjøpt inn. Nå går maskinen på fullt for å få unna det som samlet seg opp mens jeg var uten tørksetativ. Det nyinnkjøte stativet er stort med vinger, deilig å ha god plass å henge på og ikke behøve å være sparsom på maskinene! I går hjalp pappa meg å skru opp hyller, bilder (som jeg fikk av oppstallør på nyttåraftaen, som enda ikke var kommet opp!) og noen knagger på kjøkkenet.

DSC03464

Ser nesten ut som jeg har barn og ikke bare en liten hund:p hehe.. Blir en del utstyr med hund og. Var herlig å endelig få det på plass så det slapp å ligge rundt på gulvet.

DSC03477 
Beklager blast bilde, men sola står rett inn i ganga, så det blir sånn..

Alt vil jo komme mye bedre frem når jeg en gang får malt ganga. Planen er at den skal bli beige. Er ikke gjort noe i den ganga på hvertfall 90 år, så platene skal byttes ut med tida. Nesten synd å male over, men det er så ødelagt etter alle disse årene, at det nytter ikke å ta vare på det. Platene har slått seg, og lakken har boblet. Er og en god del knatt, skrap og slitasje etter alle disse årene. Alt varer ikke evig..

posemax

Max krøp fort inn i den store Åhlens posen når den ble ledig, og satt trygt og godt og fulgte med på når pappa skrudde. Til og med når det skulle borres hull i muren satt han fint og fulgte nøye med. Jeg derimot måtte flytte meg til et annet rom pga den høye lyden. Tror Max har en egen evne til å lukke ørene når det trengs;) hahaha!

Håper alle får en fin dag ute i sola!