søndag 28. februar 2010

Gjenbruk del 1

Nå kommer endelig første del av gjenbruksinnlegget. Fant ut at jeg måtte dele det i to, orket ikke styre med alt på en gang.

Fikk et sett på 4 blomsterpotter som nå er blitt sprayet hvite. Skal ha grønn plante med litt pynt på i hver. Alle må gå gjennom mitt vaskerom for å komme inn på badet, så da vil jeg gjøre vaskerommet litt fint, slik at det er presentabelt. Så blomsterpottene skal få plass på vaskerommet. Istedefor å bli kastet, så fikk de nytt liv hos meg.

DSC03288

Fikk og fine middags og suppetallerkner, med høner og hane på! Akkurat slik jeg har vært ute etter. Servicet har levd et langt liv som hverdagsservice hos min venninde, og hos meg blir det finservice. Husker enda når hun kjøpte det, når hun skulle ha sitt første barn for snart 7 år siden og de skulle flytte til første leiegården. Nå eier de egen gård og venter sitt fjerde barn. Rart å tenke på hvor fort tida går! Og ingen hadde nok trodd at dette kom til å ende opp hos meg..  Alltid ønsket meg det, men på den tida var det et dyrt samleservice, så det ble med lysten..

tallerken

Fikk og tilhørende stettglass til, og noen kjempetøffe kopper! Har og fått sko og vottetørker og ismaskin. Herlig å slippe våte sko og votter, og gleder meg til å få frys nå så jeg kan lage egen is! Resten skal jeg vise i neste gjenbruksinnlegg.

Jørgen har satt vinterpels igjen, så våren ser derfor ut til å være for mye å håpe på enda.. Det vises ikke så godt på bildet hvor lys han er nå, men han er nesten i full vinterpels,som er helt hvit.

Jørgen før_etter

 

Ha en fin søndagskveld!

lørdag 27. februar 2010

God helg!

Håper alle har hatt en fin helg så langt! Jeg skal på besøk til en god venninde i dag, gleder meg!  Alt er gjort klart i stallen, så alt skal bli enkelt og greit for dyrepasser i kveld. Snøen begynner å smelte, og jeg håper virkelig at våren kommer denne ganga! Max synes det er litt fælt at jeg skal gå fra han, selv om han får det fint hos passer. Så nå skal Max få litt ekstra oppmerksomhet, og så må jeg gjøre litt i hus før jeg drar.

svarten_trav

 

Håper alle får en fortsatt god helg!

onsdag 24. februar 2010

Lang dag hos veterinæren

I dag har vi vært ikke mindre enn 3 timer hos veterinæren. Max skulle på kontroll for å se om alle krystallene var borte. Det viste seg at de hadde festet seg i blæra, så de var ikke kommet med ut når han tisset. Tok røntgen og ultralyd for å se om de måtte kuttes ut, men de var så små at vi prøvde å skylle de ut først. En slik operasjon er et stort inngrep, og på en 10 år gammel hund er det ekstra risiko, og en stor påkjenning for en liten kropp. Så det håper jeg virkelig at han slipper.. Om han må, så sender hun oss til et sted hvor de har gassnarkose. Da kommer han raskere ut av narkosen om de må avbryte. Jeg fikk bli med og assistere. Det var ikke alle som fikk bli med, siden ikke alle tåler det så godt som de tror. Veterinæren kjenner meg så godt nå, og vet at jeg tåler det, så da får jeg bli med på mine egne dyr, og det setter jeg enormt stor pris på! Fikk og høre at jeg hadde passet fint inn som assistent der, og det var morro høre! Hadde jeg bare vært frisk nok til en slik utdanning..*sukk*.

DSC03388
Lille pasigutten..

Max har nå våknet og er ganske sår stakkar.. Tenk så sårt det da må være etter å ha hatt en utskrapning? Enda en grunn til at jeg håper at han slipper operasjon.. Krystallene kommer av at urinen ble for konsentrert når spengkulda plutselig kom, så kunne ikke gjort noe hverken fra eller til. Han har hvertfall ingen bakterier og lite avvik ph, så det var veldig bra:)

Nå venter jeg på passer som skal sitte med han mens jeg tar dyrene. Må ut til marka og se til sauene før det blir mørkt..

mandag 22. februar 2010

Avsløringens time er kommet..

Jeg har “startet” min egen lille business! Jeg baker hundegodbiter og selger i gavepakninger. Halve konseptet er at det skal være litt exclusivt og noe man ikke får alle andre steder. Mine godbiter er og mye sunnere enn de man kjøper i dagligvare, siden de kan inneholde feil verdier av mineraler og gi krystaller. Jeg kan og lage egne hundebrød, scones, “muffins” osv. Kan og lage sunne kjøttboller til hund og diverse andre ting. Mulighetene er mange. Planen var å starte en liten nettbutikk, men siden jeg er redd at frakten kommer på mer enn hele godbitene, så har jeg droppet det. Om noen skulle være int, så kan jeg pakke i pose og sende avgårde. Ellers skal jeg henge opp lapper i morgen, og når markedene starter opp blir jeg å se med nytt og spennende utvalg, og smaksprøver for de 4bente. Alle godbitene er lavkalori, og de fleste inneholder urter som gjør at godbitene har en hensikt. Bakepapiret på bildet i planleggings innlegget skal jeg lime på bokser og esker, slik at jeg får litt forskjellige gavepakninger.

bloggplakat

Har kuttet av kontaktinfoen, men skulle noen av bloggleserne mine være int, så er det bare å kontakte meg på mail: scarlet8121@hotmail.com, så finner vi en grei pris.

Jeg har alltid ønsket meg et aktivt liv, men pga min helsetilstand, så måtte jeg gi avkall på drømmen min om å utdanne meg innen hest og å jobbe “døgnet rundt” med hest, og finne meg i å ta det med ro. Har alltid ønsket meg mer å gjøre, og liker veldig godt å bake. Etter en stund kom jeg opp med ideen. Så det er bare en hobby, ha noe å holde på med og å få dekket inn utgiftene. Godbitene kan og fryses, og det er jo et stort pluss! Levergodbitene er “limited edition”. Blir det stor etterspørsel kan jeg tenke litt på det, men så langt frister det ikke til gjentakelse pga den forferdelige lukta av leveren under tilberedning. Har planer om å lage fler typer og, men nå som jeg har fått laget opp såpass hvertfall, så er det bare å hoppe i det! Dette blir spennende!

Ha en fin mandagskveld!

søndag 21. februar 2010

Kaldeste vinteren på lenge

Dette må være en av de kaldeste vinterene vi har hatt her på Lista på så lenge jeg kan huske. Under potene på Max fryser det til is når vi er ute, så heldigvis at ikke vi var langt unna i dag, siden jeg måtte bære han hjem og få tint potene før det ble sår. Han har fått på seg vanntette potesokker nå, og ble som en helt annen hund å ha med seg ut. Han ble så lykkelig når han slapp å få vondt under bena.

DSC03338

Max sier Tusen takk til mamma som hjalp å sy de til, og sier at nå fortjener virkelig mamma en levergodbit!;) Han er ikke veldig glad i å få kamera “trykket opp i trynet”, derav uttrykket.

Apropos levergodbit.. Jeg har bakt leverkjeks.. Mange leverkjeks!

DSC03339

Har og laget tørkede leverbiter. Var gøy å ha prøvd, men jeg gjør det aldri igjen. Det lukter som om noe har ligget dødt i  huset her i minst en uke.

Fikk og besøk av min gode venninde i dag, som det desverre går alt for lang tid mellom hver gang vi treffes pga lang avstand. Nå har de endelig skjønt det(hehe), og kjøpt seg gård nærmere her, så snart blir det lettere å treffes. Vi fikk byttet julegaver(bedre sent enn aldri..) Og så hadde hun med en kjempefin innflytningsgave!

DSC03346

De passer perfekt inn i stua, og jeg skal finne en fin plass til de:) Gjennbruksinnlegget kommer når formen min blir bedre. Akkurat nå er det det siste jeg orker å tenke på. Når formen blir bedre skal jeg og avsløre planen min.


Håper alle har hatt en fin helg!

fredag 19. februar 2010

Prosjekt under planlegging

I går var det Kr.sand og øyelege som stod for tur. Alt var fint, og besøket hos øyelegen var unnagjort relativt kjapt. Benyttet anledningen til å få handlet inn noe av det jeg trengte for å sette prosjektet mitt ut i livet..

 DSC03292

Jeg kan med stor sikkerhet si at det dere tror jeg planer på, er feil! Når det er klart skal jeg vise det frem:) Inntil da blir det min (og de jeg har fotalt det til sin, kunne jo ikke holde meg.. Haha!) lille hemmelighet..

Fikk og handlet litt dill. Blandt annet servietter med høner og haner på, og søte små bokser til å oppbevare godbitene til Max i. Ble en mye finere helhet i kjøkkenhyllene nå.

DSC03290

DSC03289

Gjenbruksinnlegget må vente på seg litt til.. Har rett og slett ikke orket å rydde ut av kassene enda..

torsdag 18. februar 2010

Hjemmebakte hundekjeks

Bakte en ny porsjon hundekjeks i dag. Denne gangen en variant med ost og hvitløk. Hvitløken kuttet jeg ned til 1/4 av det som skulle i (så dosen som er oppi er bitteliten). De gikk gjennom kvalitetstesten og vel så det!

DSC03282

Har begynt å samle på blikkbokser nå, slik at jeg kan få en fin og gøy innpakning på de. Hjemmebakte hundekjeks er mye sunnere enn de fabrikkproduserte man kjøper på butikken, som blandt annet kan inneholde feil verdier som kan føre til krystaller hos hunden. Så og si de eneste kjøpegodbitene Max får er de naturlige, og nå har jeg lært meg å tørke kjøtt selv og. Ikke alle råvarene av det tørkede er lett å få tak i, så på enkelte ting vil dyrebutikken fortsatt bli godt støttet.

“Gjenbruk innlegget” får vente til en annen dag. Orket ikke begynne på det i kveld.

onsdag 17. februar 2010

Trives!

Jeg stortrives for tida! Å få ekstra sauer å se etter satte prikken over i`en! Var herlig å få mer å fylle dagene med, samtidig som det faktisk var noe jeg mestrer i forhold til min helse. Sauer er virkelig undervurderte dyr. Alle er forskjellige, og alle har sin personlighet. De er utrolig koselige dyr å holde på med. Jeg har uten tvil blitt bitt av sauebasillen.

DSC03235

DSC03246 
DSC03238
Den ene flokken

Litt trist å tenke på at jeg kun har et stell igjen nå, med mindre det trengs hjelp til noe. Det eneste jeg ikke kommer til å savne er å kave meg over fonnene for å komme meg til flokken i marka:p

Har fått masse fint fra en venninde som hun ikke ville ha lengre. Skal prøve å få laget et innlegg i kveld med bilder. Formen er ikke på topp, og dataen utrolig treg. Så det kommer litt an på om jeg orker og om dataen går med på tanken.. Hvis ikke kommer det i morgen!

lørdag 13. februar 2010

Fungerende sauebonde

Jeg har vært litt fraværende de siste dagene, siden jeg har vært alt for sliten og dårlig i form til å blogge. Dagene har gått i dyrene på gården, og å fikse ting og tang som må gjøres. Bonden er bortreist, så jeg passer sauene hans. Selv om de er mange, så er jobben rimelig enkel. De er delt opp i to flokker, + 2 inne siden en er ganske lammeklar. Sauene er utegangssauer, så jobben går ut på å sjekke at alle er der og har det bra, og gi mat og vann. De inne skal ha mat og vann og sjekke “ståa”. Og så blir det jo masse kosing:) Han har utrolig mange fine sauer med forskjellige tegninger. Alle har jo sine trekk, så alle er fine på sin måte. De kan være utrolig vakre selv om de er vanlig hvite.

DSC03205 DSC03203

DSC03207

DSC03180 Ingeborg koser seg i marka med flokken.

DSC03214Den kommende mor.. Her har hun gått inn i en av de tomme båsene. De har god plass å gå på.

DSC03146
Det er hardt å være sauebonde..

Hjemme har Rosalita hatt det med å bare hoppe over til sauene. De er vandt med å gå sammen, men akkurat mens de går drektige skiller jeg de for sikkerhetsskyld. Så lenge de har holdt seg rolige, så har jeg latt de gå sammen. De er så søte når de står side ved side og spiser. I dag har jeg og max, og begge sauene vært på tur i garden.. Det så nok passe smart ut. Haha!

DSC03182

Var på Grønhaug her om dagen for å kjøpe plante til bryllupsdagen til mine besteforeldre og til morsdag, og da fikk jeg og en gave av mamma. Kjempekoselig:) Det skal få en fin plass på kjøkkenet, og oppi potta skal det såes rosmarin, slik at vi blir klare til flåttsesongen.

DSCI2755

Ellers har endelig mobilen min kommet! var nær ved å gi opp, da det viste seg å ikke være enkelt å kjøpe mobil når ikke man kan kjøpe det nyeste… Endte opp med en hvit SE c903. Den var faktisk veldig fin, og jeg er veldig godt fornøyd. Endelig en mobil med godt kamera!

DSCI2766

Ble langt innlegg fra meg i dag.. Mye å “ta igjen” etter noen dager uten blogging. Kjenner jeg begynner å bli syk, så i kveld skal jeg bare ta det med ro under dyna med tv og god mat.

Håper dere alle får en god helg!

mandag 8. februar 2010

Herlige vinterdager!

Til tross for mye migrene for tida, så er livet herlig! Vi har skikkelig fint vintervær, sol og vindstille. Det er virkelig idyll her ute. Har prøvd å sette sauene sammen igjen, og det gikk overraskende bra! Litt rangsetting blir det jo, men ikke noe at de prøver å ta livet av Marta og Ronja. Ronja er tøffere enn toget, og skal ta både Gunvor og Olivia, på en gang! Marta er mer konfliktsky og overlater slikt til de andre. Det går bare bedre og bedre, og de begynner å finne plassen sin.

sau

DSC03099
Mor og datter, Olivia og Marta.

Eslene har og vært helt i hundre i dag, og løpt og lekt som bare det. De har forskjellige måter å skryte på, alt etter hva de mener/vil. Hestene har bare hørt skrytelyden de lager når de hilser velkommen. I dag når de lekte hadde de en skrytelyd som nesten hørtes ut som er ferje, der de løp bånn guffe med hodet hevet. Gjett om hestene ble forskrekket og lurte fælt på hva i alle dager dette var for noe!*le*

DSC03090 
(Rosalita holder på å ødelegge gjerdet i bakgrunnen:p)

Hestene koser seg og i det fine været, og Rosalita fortsetter “hobbyen” med å ødelegge gjerdet.. Blir ganske mye å fikse på når snøen forsvinner! Hadde en liten tur med henne i går, hvor vi prøvde oss på litt dressur, og hun gikk superbra! Gleder meg til å komme skikkelig i gang med trening av hestene igjen!

DSC03107

Siden ikke jeg var i form til å ri, så gikk jeg og Max en god tur rundt grettestø og plantefeltet. Det var mange snøfonner vi måtte over, så runden ble som 3 runder omtrent:p Max gikk jo ikke gjennom snøen, så han var ikke i nærheten av sliten en gang. Han storkoste seg!

DSC03110
Max leter etter noe spennende..

DSC03120
Søteste lille hunden ♥

Når vi kom hjem fikk Max seg en dusj, og ligger nå ren og pen og sover i dyna. Jeg skal finne noe gøy på tv, og kose meg med kylling og wok:)

Ha en god Mandagskveld!

lørdag 6. februar 2010

Three dog bakery

DSCI2753

Her om dagen kom endelig Three dog bakery kokeboka. Jeg liker godt å bake, og hadde lyst å teste ut noe annet. Hva er vel gøyere enn å få laget sine egne hundegodbiter fra det populære Three dog bakery? Oppskriftene er ganske enkle, og inneholder stort sett det folk flest har i hus fra før.

DSCI2736 

I kveld har jeg stått i mange timer og laget hundekjeks. Håper Max liker de. Han er en liten kresenper:p Jeg håper at han liker de veldig godt, for jeg har laget..

 

DSCI2749

..MANGE!

torsdag 4. februar 2010

Urovekkende hundeavl..

Satt og googlet til øyene ble firkantet om motehunder. Egentlig så jeg bare etter et svar på en liten ting, men søkeresultatene var urovekkende! Mye rart ute og går, men det som går veldig igjen, er at folk lager det svaret de vil ha. Når man går videre inn på kildehenvisningene, så er utsagnene tatt så ut av betydningen, at i Kari og Ola Nordmann sin fakta, så blir "sannheten" seende ut som noe helt annet enn det kildene sin "rapport" egentlig sier.
Er virkelig folks ego så stort, at de driter i dyrets vè og vel, så lenge den har riktig størrelse, riktig farge og er lett å få tak i? Er det virkelig så mange som leter til de får det svaret de vil ha, og heller hører på Kari og Ola Nordmann som ikke har noen kompetanse i ryggen, enn på fagfolk, fordi at fagfolks svar ikke var det de ønsket å høre?

Det er heldigvis mange seriøse oppdrettere der ute og, som avler på god helse og godt gemytt. Men desverre er det og mange useriøse som velger å overse helseproblemer på avlsdyrene sine.

Her er en av flere diskusjoner om temaet(men om dyreavl generelt, ikke spesifikt hund, da det desverre er slik innen mange dyrearter.). Anbefaler alle å se videoen.


Hvis ikke filmen vises, så kan den sees her.

 

Blandt annet Anima Planet har og tatt opp temaet, men med litt snillere scener. Men når man leser folks holdninger om slikt, hvor de forsvarer å avle disse helseplagene videre, så tror jeg faktisk at slike bilder må til, at folk får se hvordan det egentlig er.

Vinteridyll..

I dag(eller.. nå er det i går) var det skikkelig vinteridyll her på Lista. Snø, sol og vindstille. Har tilbringt hele dagen i stallen, med kaffemat på låveborga mens vi så på sauene som lå og koste seg i vintersola, og hestene som løp lykkelige og lekte. Slike øyeblikk er verdt å ta vare på! Naboen kom ned en tur med en liten ungeflokk som skulle kose med dyrene. Når mamma ropte på sauene og så at de kom, snudde hun og gikk oppover veien igjen for å fortsette med sitt. Da kom sauene videre over gjerdet og løp etter henne. De er jo søte:) Hadde de ute av jordet litt så ungene kunne komme helt bort til de og kose, virket som det var stas for ungene å komme så nærme sauene. Hadde det ikke vært for bilene, så kunne de nok fint gått løse. De holder seg hjemme og i bena på oss hele tida. Max har og kost seg masse ute i snøen i dag. Han nøt å få en vindstille solfylt dag ute i snøen. Kvelden ble tilbrakt med en god venninde. Koselig:)

R_haug
Rosalita står på haugen og spiser kvister..

tirsdag 2. februar 2010

I dag er det alt for surt ute…

…for små hunder! Pappa var innom i stad og skulle ha Max med ut en tur, men han spant inn igjen og rett under dyna på sofaen.

DSCI2735

Mobilen jeg skulle kjøpe var blitt solgt til noen andre.. Skjønner selger, men h*n kunne godt spandert på seg en sms for å si fra, siden jeg har gått og ventet på mobilen i over en uke nå! Nå er ny kameramobil bestilt, så får jeg bare krysse fingra for at ikke det blir noe tull med den og. Håper den nye dukker opp før den jeg har nå kutter all kontakt med omverdenen..

Koselige vinterkvelder

DSCI2712

Selv om jeg egentlig var lei av snøen, så er det jo koselig å sitte inne godt og varmt med levende lys, fyr i peisen, god mat og film når det er snø og kaldt ute. Blir mye lysere ute på kveldene og når det er snø. Så bare dum er den jo ikke!

Her om kvelden fikset jeg litt i buret til Pancakes igjen. Hun så ut til å sette pris på det, og satt på turbogiret når hun spant rundt og undersøkte alt etterpå. Labyrinten fungerer som etasje, og gjør samtidig buret “større” ved at underetasjen ikke bare er en stor flate lengre, men byr på lek og utfordringer. Bildene viser bedre hvordan det er hos henne nå, selv om ikke det er de beste bildene.

DSCI2719

DSCI2721
Spilene er desverre veldig i veien, men siden hus og tunnelstammen henger fast i taket, så kunne det ikke bli på noen annen måte for å få vist.

DSCI2728

 

Ble ikke verdens beste bilder desverre, men var det beste jeg fikk til. Både jeg og Pancakes ble hvertfall godt fornøyd:)

Jeg og max har hatt en herlig tur ut, og er nettopp kommet inn. Så nå er det natta her hvertfall! Ha en fin natt!