mandag 30. november 2009

Hvorfor Masvaroma?

Ser andre forklarer bloggnavnet sitt, og det er vel på tide at jeg gjør det og.
Jeg er veldig lite kreativ på å finne navn på “ting”. På dyr kommer det av seg selv,men på “ting” sliter jeg. Masvaroma er rett og slett bokstavene til noen av dyrene. Samtidig som det er lett å huske, så betyr det noe.

Ellers er alt fint med Dronningen igjen i dag. I og med at hun var så dårlig i bena i går, så holder vi henne og Marta adskilt fra de andre dyra, slik at ikke hun skal komme i situasjoner hvor hun føler for å skyndte seg bort, og dermed overbelaste seg.

Av mangel på frys måtte jeg bort til foreldrene mine og hente litt kylling. Mens jeg og mamma så på litt potter som skal sprøytemales, så fikk plutselig jackass “bøya”. Spant bort og lekte i teppet.. Da måtte jo Max og leke litt for å få oppmerksomhet. Så han gikk og bort og la seg ned og vred seg og laget koselyder. Måtte jo sørge for å få oppmerksomhet han og;) Når jeg kom hjem hadde Rosalita prestert og knekke av isolatorene og dratt av strømtråden.. Da var det å skyndte seg å møkke og få inn hestene før hun rev ned sauenettingen og. Dusteponni :p Men hun er jo morsom og da..

Ellers har jeg hatt besøk av en venninde i dag. Koselig å få skravlet litt igjen:) Og så fikk jeg hyggelig overraskelse i posten. Hippson magasinet som jeg har ventet så lenge på var endelig kommet! Får en dressurbok og som blir ettersendt. Hippson er helt genialt! Anbefales på det sterkeste for hestefolk!

DSC00392

Max og Åge slapper av.

søndag 29. november 2009

Både trist og hyggelig dag..

Etter morgenstellet hjemme besøkte jeg Olivia. Hun køm løpende når hun så meg, og jeg fikk kost masse med henne:) Hun har skikkelig god og myk engleull. Til og med væren kom og hilste på(Væren er den nederste).
Olivia

hr.vær

Etterpå måtte jeg ta et raid i hus før jeg og Max gikk på en god tur. Er ikke sauer i grettestø nå, så da kunne vi gå runden gjennom beitet. Max elsker å løpe på oppdagelsesferd der nede. Alle dyrene trives så godt der nede! Er et herlig sted å være. Kan glatt sitte der 3 timer sammen med sauene når de er der. Alt er så stille og rolig der, og er en herlig atmosfære.

DSC02695

Rakk akkurat å hive meg i dusjen i full fart etterpå før det var hjem til foreldrene mine til kaffemat, og etterpå gikk vi på julekonsert med Vest Agder Kammerkor. De var utrolig flinke og det var en veldig fin konsert. Etter konserten stod kveldsstellet for tur. Når jeg kom ned til sauene hadde gamle Dronningen problemer med å reise seg, og holdt på å falle over Marta hver gang hun forsøkte å reise seg. Fikk ringt etter mamma og når hun kom fikk vi henne på bena. Får se det an til i morgen og ta en prat med bonden og høre hva han sier. Er blitt utrolig glad i henne og håper virkelig ikke det er noe.

DSC02661

Dronningen i dag tidlig

Nå er det Åndenes makt, kyllingwok og kongerøkelse.. Skikkelig koselig og hele stua dufter godt! Julestemninga er hvertfall på plass, og det er så koselig!

Bloggforandringer

I dag har jeg endret hele bloggen. Var ikke fornøyd slik den var og fant ut at når jeg fant juledesignet må øyene ha vært litt for mye krysset. Så i dag ble hele layouten og headeren forandret. Det enkle er ofte det beste;) Bloggen er og blitt bredere, og jeg har hoppet på trenden med store bilder. Ingen bilder i dette innlegget forøvrig, men det kommer i neste. Spent på å se hvordan det blir! Tar nok litt tid før jeg kommer inn alt, men.. men.. Alt må læres.

fredag 27. november 2009

Nå kommer jula med stormskritt


Klokka er snart halv tre på natta, og jeg har enda ikke fått lagt meg..
Synes ikke det er lenge siden jeg gledet meg til jul, og nå kommer den så alt for fort! Årets julekort er bestilt, og når de kommer er det vel bare å begynne å sende ut. Julegaver får jeg ikke kjøpt før om noen uker, men de som kommer langveis fra er i det minste bestilt så de kommer frem til jul.
Fikk hvertfall jul på bloggen i dag:) Med tregt internett og data som hang seg opp, så tok det sin tid og jeg var nær ved å gi opp. Men det ble jo bra til slutt. På lørdag skal jeg finne frem adventspynt, synes det er for tidlig med julepynt enda.. Må ha advent til ca midt i desember først:) Jeg er så glad i juletida! Rart at vi alt er kommet så langt på året allerede.. Tida går så fort..
Nei, må vel komme meg i seng! Venter besøk i morgen, og er en del som må gjøres før det i både stall og hus.

onsdag 25. november 2009

Agility trening

Så gøy synes Max det er med agility!

I dag har vi trent agility i hagen. Har ikke fått laget noe skikkelig utstyr enda, så plukket sammen det jeg kunne finne. Slalom med plast gjerdepåler, Hinder av noe rørgreier som jeg fant i hus(Den hører sikkert til oppvaksmaskinen eller vaskemaskinen, men pyttsann), palle til pauseboks, tunnel av pappeske, en dunk til å hoppe opp på, og en plate med vedkubbe under som vippe. Vippen ble så smal, at når han klarer den, så blir en skikkelig vippe piece of cake! Ikke alle typer hindre som var helt gjennomførbare å lage av "gammelt grav", men fikk nå til en fin liten løype fordiom. Skal en tur i verkstedet til far min en dag og få laget noe skikkelig noe. Max elsker tuneller, så den løp han gjennom frem og tilbake noen ganger.. hehe.. Slalom har han aldri gjort før, men det gikk inn så lett som bare det. Begynte alltid fra riktig side og. Flink Max!
Han var så ivrig, løp og hoppet og danset seg gjennom. Han fikk løpe den noen runder før vi gav oss. Nå har han kost seg med en dental stick og ligger rett ut i sofaen ved siden av meg.
Er uten kamera for tida, så ble bare tullebilde i dag.. Haha!

mandag 23. november 2009

Nachos/Taco form






Du trenger:

  • Tortilla chips
  • Grønnsaker (de du selv måtte ønske. Jeg bruker mais, tomat, løk, paprika og jalapenos)
  • Kjøttdeig
  • Taco kryddermix
  • Revet ost



    Legg tortilla chips i bunnen av en ildfast form. Stek kjøttdeigen og bland i taco kryddermix. Ha kjøttdeigen oppå Tortillachipsene, kutt opp grønnsakene og legg oppå kjøttdeigen. Ha til slutt på revet ost og krydre osten(jeg bruker kebab krydder, hvitløkspulver, hot chilli og grillkrydder). Stek på 225 C til osten smelter.


    Server med rømme, tacosaus og gjerne en god salat.

    Bloggen fikk et nytt illbefinnende hvor den ikke ville føye seg etter mine ønsker, så beklager skriftstr forskjellene..

Det regner igjen...


Da var godværsdagene over.. Opphold akkurat nå, men formen er så dårlig at jeg har tilbrakt dagen under dyna. Nå som det snart blir mørkt, så blir rideveiene så mørke at man ser absolutt ingenting, så i dag blir det nok enda en runde med Sally Swift og gjøre litt notater, så det forhåpentligvis setter seg godt fast i hukommelsen. Max som var nydusjet i går har lekt i gjørma i dag.. Ikke like ren lengre nei:p Når vi kom inn fra stallen laget jeg godbitkake til han. Den foamen må jeg kjøpe mer av.. Den var det gøy å leke seg med! Nå ligger han glad og fornøyd og slapper av på soverommet. Han elsker å være med i stallen, og er opptatt med noe hele tida når vi er der, så han sover godt når vi kommer inn igjen. Hardt å være stallsjef;)

søndag 22. november 2009

Blingfaktor og saueoppdatering

Heldigvis en dag til med opphold! Rideturen i går gikk heller dårlig, og endte med at jeg måtte gå av og leie Svarten hjem. I dag derimot fikk jeg en herlig tur, dog på en noe tullete Svarten.. Etterhvert når vi fikk satt ting litt på plass, så var han tilbake til superhesten han har vært den siste tida.

Svarten har fått bling! Martingalen jeg har kjøpt til Svarten er vel det eneste jeg har med bling til hestene. Det er så moderat, og siden det går år mellom hver gang en martingal taes i bruk her, så kunne han få litt bling denne ganga. Han har hatt et par ukers ferie siden jeg skulle prøve å slutte på medisinene, se om det gikk greit uten igjen. Noe det ikke gjorde, så nå er jeg tilbake på de igjen, men tar litt tid å komme seg igjen. Siden han har hatt de siste ukene ferie nå, så ble han ganske sterk og heiv opp huet for å prøve å få det som han ville. Det syntes jeg var rimelig irriterende, så han får en tur eller to med martingal så jeg kan få oppfrisket litt regler hos han. Men bling-martingalen er jo fin da!

Gunvald og Gunvor som små lam i fjor.

Så til saueoppdateringen.. Olivia og Ingeborg er reist til vær nå. Gleder meg til lammene kommer :D Forslag til navn taes imot med takk :) Har et par værnavn, men ingen jentenavn.. Dronningen er det triste nyheter om.. Det ser desverre ikke ut som hun har lenge igjen.. Hun er allerede et år på "overtid" og er ganske skranten. Så lenge hun kan ha et bra liv, så skal hun få leve. Håper hun varer lenge til, men må være forberedt på å ta farvel ganske snart. Hun er så snill og god mot Marta, og har så god innflytelse på henne. Marta trives så godt sammen med henne og har kommet seg noe helt utrolig! Hun er virkelig er herlig sau å være sammen med. Jeg håper at vi enda får mange fine stunder sammen. Gunvald skal fungere i avlen og kommer nok ikke hjem igjen. Litt dumt om han satt lam på sine egne familiemedlemmer. Virker som han koser seg sammen med damene sine nede i grettestø :)

Ellers er regnet kommet tilbake for fullt. Jeg og Max har slappet av i sofaen med god mat, levende lys, og haunted homes etterfulgt av åndenes makt. Digg! :D

lørdag 21. november 2009

Endelig sol igjen!


Etter uker med regn er det endelig en dag med sol!! Den må nytes fullt ut, siden det foreløpig er meldt regn i hvertfall en uke til, og enda et lavtrykk som venter på å komme inn. Har nettopp hatt en herlig tur med Max i det fine været. Håper å komme meg såpass i formen at jeg kan klare å ri en tur og :) Våknet opp med skikkelg migrene i dag :\ Er vel ettervikningene av en tøff uke. Så nå skal jeg bare slappe av litt, og håpe at det kommer seg så jeg blir klar for ridetur!

fredag 20. november 2009

Oppgitt og lei av system...

Som nevnt tidligere går jeg på NAV pga sykdom. Saksbehandler er jeg kjempefornøyd med, men systemet er jeg rimelig oppgitt over. Siden jeg kom med i kvalifiseringsprogram er det allerede blitt mye tull, og saksbehandler må hjelpe og fikse opp så godt hun kan. I et kvalifiseringsprogram er det ikke bare gjennom NAV, men og gjennom kommunen, men det er likevel NAV som må hjelpe å fikse opp, da de ikke har noe innflytelse på kommunedelen som fungerer heller dårlig. Som nevnt i et tidligere innlegg så skulle det komme en tidligere stallvenninde fra NAV i forbindelse med dette. Hva dette programmet egentlig innbærer forandrer seg jo fra hver gang jeg er i kontakt med NAV. Besøket i seg selv var hyggelig, veldig koselig å prates igjen selv om det ble under litt rare omstendigheter. Vi fant ut at det egentlig ikke vil skje så mye nå før jul. Siden det hele tiden forandrer seg viser det seg at jeg passer heller dårlig inn i dette programmet med min dårlige helse. NAV er veldig positive til at jeg skal komme igang igjen med å fullføre hesteutdannelse, fagbrev og trener 1, så fort helsa tillater det, så det er jo hvertfall supert! Er de som har hjulpet meg mye økonomisk med å få til at jeg har kommet så langt som jeg har gjort(Hest er fryktelig dyrt. Noen som en gang sa at hest var den sikreste veien til økonomisk konkurs*le*), men den siste biten rakk jeg aldri å fullføre. Så en dag... :)

Uansett.. Vi ble enige om å avtale ny tid, ta en tur i stallen og bare møtes og prate til vi finner ut av noe mer etter jul, da er det nytt møte sammen med legen og NAV. Så får vi se hva som skjer videre.. Om jeg fortsatt blir med i programmet eller om det skjer noe annet. Alt er fortsatt uvisst og tar det som det kommer nå fremover. Systemet har jeg gitt opp å forstå meg på.


Ellers er det bare regn for tida, og min lille solskinnshund trives best med trening inne. Han tar "ligg" mye kjappere nå, og det samme med "rull rundt". Gi fot sitter som et skudd! Ellers er det travle tider med gårdspapirer og greier. Gården er et sameie som vi prøver å gjøre opp. Siden det kun er vi som har ønske om å drive, så er det vår familie som skal overta.. Det er hvertfall meningen. Ikke enkelt med alle lovene og reglene i disse dager, spesielt ikke når det er så gammelt og går så langt tilbake som denne gården gjør. Får håpe at det roer seg ned litt neste uke.

Max viser et av sine triks

onsdag 18. november 2009

Jeg gleder meg såå til jul...

..For da kommer denne karen her frem! Liker så godt denne nissen, og ser frem til at den står på plassen sin ved peisen:)




Max er litt skeptisk til nissen med en gang, så la litt godbiter oppå føttene så han "måtte" bort til nissen, og dermed oppdaget at ikke den bet;)

Nissefar var ikke så verst likevel synes Max..


Jeg er så glad i jula, førjulstida spesielt. Er så koselig med julepynten, julekakene, julegave handling og hele stemninga. Alt i alt liker jeg alt med jula, og gleder meg veldig!

søndag 15. november 2009

Mmm.. Godbit ♥

Max gir fot og spør fint om å få godbit...


Sjekk Chaplin-stilen! Hahaha!


Mmm.. Godbit



Mens Max koste seg med sin godbit, så laget jeg vanljemilkshake til meg selv. Så vi har kost oss begge to i kveld:)

fredag 13. november 2009

Skal..? Skal ikke?


Jeg har fått litt å tenke på.. For noen år siden når jeg red for Sigrid Rui, så fikk jeg beskjed om å sette på kandar på Svarten, da det ville bli bedre for han å få tydeligere beskjeder. Lengre enn innkjøp og to turer med det kom vi ikke før jeg la det bort. I ettertid har jeg prøvd jaktkandar, uten stor suksess. Han ble veldig anspent og hoppet som en kenguru bortover. Han er en type som tar ting med seg psykisk ved ubehag, og utifra et stort overbein som klinikken tror kommer av feil bruk av sterke bitt(før han kom til meg), så var troen på at det skulle gå seg til heller liten.. Men etterhvert som andre går videre på kandar nå, og han egentlig skulle vært over på det for noen år siden, så har jeg begynt å snuse på tanken om å lete det frem igjen.. Gjøre et forsøk på å vise han at ikke det er farlig. Hvem vi skal trene for fremover er enda noe usikkert. Alt avhenger av hvordan det går med bil og henger, for hvor langt bort jeg kan reise. Men noen blir det hvertfall:)

torsdag 12. november 2009

Spennende ting på gang

Svarten møkker selv han ;)


Skikkelig kaldt i dag, bare 4 grader ute, og vind.. Så de effektive kuldegradene er nok under 4+.

Nettopp vært nede på NAV og venter nå på at hestene skal spise opp middagen sin så jeg kan komme meg ut med de før kiropraktoren i kveld. Apropos NAV.. På den kanten skjer det spennende saker nå:) Egentlig skal jeg ha en ny utprøving, men siden jeg alt har gjort det 2 ganger, og er for syk til å prøves ut igjen, så var det spørsmål om jeg kunne ta imot noen fra nav hjemme hos meg en gang i uka eller noe, slik at jeg på den måten kom under tiltak. På møtet med nav i dag, så viste det seg at en tidligere stallvenninde har begynt å jobbe på nav nå, så da blir det hun som skal komme hit en gang i uka. Veldig greit at det er noen jeg kjenner litt fra før og at vi har samme interesser. Håper jo at det blir tid til at vi kan holde litt på med det vi begge brenner for, nemlig hest:) Uansett, så blir dette spennende.

onsdag 11. november 2009

"Ikke mat dyrene!"


Hva i den setninga er egentlig vanskelig å forstå?? Her på gården står det skilt 2 steder om at folk ikke må mate dyrene, på både norsk og engelsk. Likevel står det rett som det er folk å forer de, og skjønner det ikke før de hører om de store veterinærregningene det medfører. Det burde virkelig ikke være nødvendig å måtte opplyse om slikt, og pengeutlegg burde ikke være grunnlag for å slutte i gi dyrene. De burde slutte å fore de når de hører hvilke smerter dyrene kan få av det, tenke på dyrenes beste, ikke utgiftene til eier. Egentlig burde de ikke fore på de i det hele tatt, men respektere skiltene som er satt opp. Jeg er ganske oppgitt og lei av folk som forer på dyrene. Man går ikke og forer på andres dyr uten å spør først! Har sendt en mail til avisen og håper den kommer med i morgen.


Hva må egentlig til for at folk skal respektere skiltene om å ikke fore dyrene?

tirsdag 10. november 2009

Sløvedag


Utenom å trene Svarten og tur med Max, så har jeg og Max bare hatt en sløvedag i dag. Det trengs av og til det og. Uka er ellers ganske full fremover, så selv om det er fint vær og vi egentlig burde tilbringt dagen ute, så var det denne dagen som var helt ledig og formen min ikke hadde lyst til så mye annet enn å se på tv. I kveld er det Greys etterfulgt av medium og en stor bolle med snop:D

Ha en fin Tirsdagskveld!

søndag 8. november 2009

Herlige dager!

Selv om det regner nesten hver dag for tida, så er dagene bare herlige!
Jeg er kronisk syk, og kan derfor ikke jobbe. Når jeg først må gå hjemme er det ingen annen plass enn på gården sammen med dyrene jeg kunne tenke meg å være! Man lærer seg å sette pris på de små tingene, og ting som for andre er en selvfølge, kan for meg være stort å klare. Med nye smertestillende har jeg fått et nytt liv, selv om ikke de gjør meg god nok til å jobbe, og ikke jeg klarer halvparten av hva en frisk person gjør i løpet av dagen, så klarer jeg likevel mye i forhold til hva jeg klarte uten de. Livet er rett og slett herlig!

Med de nye smertestillende har jeg klart å ri Svarten mer gjevnlig. Det merkes!! Han er blitt så lydhør og fin. Han jobber som en konge! Vi har og trent masse overganger, og bare en liten ubalanse, eller litt for mye tak i tøylen, så bryter han. Han går på hårfine signaler. Tidligere hadde han nok bust videre om det ble en liten ubalanse eller et gram ekstra i tøylen. Hver dag gleder jeg meg til treningsøkta, og slutter kun en økt fordi at jeg må. Kunne nok trent hele dagen!

Min lille hund, Max. Bare han i seg selv gjør livet verdt å leve. Herligere hund finnes ikke! Etter jeg fikk han, så skjønner jeg ikke hvordan meg klarte meg uten han..

Det er så herlig å endelig klare å trene Rosalita igjen. Gleder meg hver dag til turene med henne. Regn og drittvær er ingen hindring! Hun er virkelig en superponni! Full av mot, utholdenhet, energi og arbeidslyst.

Lille Marta.. Det er så koselig å komme ut om morgenen og høre de søte små "mæ"ene hennes når hun roper etter frokost. Hun har hatt en hard oppvekst som gikk hardt inn på oss begge to. Men alle de små fremskrittene hun viser, gjør det verdt å kjempe for. Hun er et fantastisk lite lam, og et av de rareste lammene jeg noen gang har vært borti. Hehe..

Dronning Maud er en herlig gammel dame. Jeg er så glad for at jeg fikk bli kjent med henne. Hun og Marta trives godt i hverandres selskap, og det er så godt å se! Marta ble skeptisk til andre etter hun var syk, så var veldig spent på hvordan det kom til å gå. Det er rett og slett herlig å ha sauene som står og hilser god morgen. De er alltid blide og fornøyde:)


"Den som sover synder ikke"

Lille lykketrollet:) De to nye medlemmene i dyreflokken her på gården blir og høyt verdsatt. Han har lært seg hvor vinduet mitt er, så når Sara(mora) får nok av herjinga hans og stenger han ute i hjørnet, så ser han mot vinduet og roper. Da må jeg jo slå av en prat med han, og han blir så fornøyd!


Er man i dårlig humør, så blir man fort i godt humør når man kommer ut til dyrene.

torsdag 5. november 2009

Glimt fra kjøkkenet.

En stund siden det har vært noe fra hjemmet nå, så i dag kommer bilder fra kjøkkenet:)


Jeg sår egne urter i potter. På bildet er det rosmarin, som jeg bruker som flåttmiddel på hunden.

Gardinene mine kommer ikke helt til sin rett på bildet, men de er så fine, at jeg må bare vise de likevel:)






Gryteklutene har min oldemor heklet, og ostehøvelen og fyrstikkesken med sauer på er det mamma som har malt til meg:)



Ha en fortsatt god dag!

onsdag 4. november 2009

"Rydde"hjelp i stallen;)

Første dagen på snart en uke at jeg er i form til å gjøre noe igjen, og i formiddag fant jeg derfor ut at jeg skulle ta en tur i stallen for å se om det var noe fornuftig å gjøre. Tror Svarten må ha lest tankene mine, for nå jeg kom ut i stallen så det slik ut:

Svarten stod i boksen sin og så helt uskyldig ut.. Kunne jo ikke annet enn å le heller, men var ikke helt søppelrydding jeg hadde i tankene når jeg gikk ut der. Hehe..


Etterpå kledde jeg godt på både meg og Max for å ta en tur ut. Herlig å være ute i uvær når man bare er kledd godt. Max var derimot ikke helt enig, og syntes tissetur var helt unødvendig. Før vi i det hele tatt var kommet rundt garden en gang endte det med at jeg måtte bære han hjem.. Prøver nok ikke å få han med ut mer på tur i dag nei.. :p

mandag 2. november 2009

Regnfull tur til fyret.

I dag ble det Max som ble med til sauene, og ikke Svarten. Selvfølgelig klarte vi jo å legge turen akkurat i det regnskura kom:p Når vi kom bort så store deler av beitet slik ut:


og ingen sauer var å finne.. De har nok dratt videre til tørre områder. Når vi kom hjem var Max rask opp trappa og inn for å finne yndlingsgodisen sin. Skal ikke engang skrive hva det er.. Hehe. Det stinker aldeles forferdelig, men smaker kjempegodt - Hilsen Max;)



Og så må jeg jo bare vise Max som sover så søtt og godt om morgenen:)
Ntåå...