lørdag 31. oktober 2009

Happy Halloween!!

Nå har foreldrene mine og besteforeldrene mine vært her på smørbrød, gulrot(kake)muffins, eplekake og is. Og julebrusen var selvfølgelig på plass;) Kjempekoselig:)
God halloween!


fredag 30. oktober 2009


I dag har jeg hatt en kjempekoselig ridetur sammen med min venninde og hennes hest. Fikk låne verdens søteste kaldblodshoppe, Lappe Gunn. Hun er fantastisk snill, og herlig å ri! Håper at det blir fler turer fremover:) Nettopp kokt meg i dusjen nå for å få tilbake varmen, og skal snart på middag hos mine foreldre før det bærer til butikken for å handle inn til i morgen. Har blandt annet kjøpt inn gresskar som bordpynt, det er jo halloween;) Får bare håpe at ikke musene har smakt på det..

onsdag 28. oktober 2009

Et familiemedlem mindre.


I dag døde lille Narvestad. Den siste tida har jeg vært spent hver dag på om det enda var liv hos henne, men er jo trist likevel. Det gikk hvertfall fort, hun bare kantet og så var det over. Hvil i fred lille venn


mandag 26. oktober 2009

Brå slutt på kurset.


Som overskriften sier ble det en brå slutt på kurset.
Red begge øktene på lørdagen med så skuffende resultat, at jeg så rett og slett ikke vitsen. Så søndagen red jeg ikke. Var bare nede og så på og var sosial.
Instruktøren var veldig passiv, og skjønte ikke helt at han forandrer seg fra hjemme, selv om jeg sa det flere ganger. Jeg trenger hjelp til hvordan jeg skal gjøre når han blir vrang borte. Det nytter ikke si at "det må du trene på hjemme". Kan ikke trene hjemme på et problem jeg ikke har. Var flere og som ikke var fornøyd, så vi får prøve på nytt med annen instruktør, og i mellomtida får vi bare fortsette å trene her hjemme.

I dag var Svarten tilbake til sitt gamle jeg igjen når vi skulle trene hjemme. Hadde to supre økter! Trente sjenkelvikning "serie". sjenkelvikning høyre, så rett over i sjenkelvikning venstre, så høyre igjen, så venstre osv.. Trente og på å fatte galopp rett etter en vikning. samt å rygge og rett over i galopp. Trente og litt versader og volter. Han var helt med og syntes det var kjempegøy! Andre økta tok vi det litt roligere pga formen min. Tok noen enkle sjenkelvikninger, og han husket tydeligvis hva vi gjorde første økta, for etter sjenkelvikningene ville han rett over i galopp. Spesielt etter første økta var vi gode og slitne begge to, men det skal man være. Er man ikke sliten har man ikke trent godt nok;)

fredag 23. oktober 2009

Off to Åsen!

Bildet er tatt av Karin Lundekvam

Nå er det snart avreise til Åsen.
Hadde en herlig treningstur i dag tidlig, og når vi kommer frem er det ut å ri med noen venner, og så trening i hallen i kveld igjen:) Fullt program! Når jeg kom hjem fikk jeg en hyggelig overraskelse. Dronningen halter mye mindre og kom travende mot meg. Gledelig start på dagen:) Hun er så hengiven og snill, og jeg er blitt utrolig glad i henne allerede. Stekeovnen min døde så klart i dag, så må over til naboen for å få stekt baguettene jeg skal lage niste av. Skal straks inn å hente de nå, så er det bare å hive i seg mat og begynne å pakke i full fart. Gleder meg!

God helg!

torsdag 22. oktober 2009

Treningstur i vinden.

Bildet er fra i sommer

I dag blåser det noe voldsomt ute, men siden vi er gått glipp av så mye trening siden jeg ble syk, så var det ut å ri! Han gikk helt fantastisk! Trente galoppfatninger, noe han synes er kjempegøy(!), og masse overganger. Holdt-skritt, holdt-rygg-trav-holdt, osv.. Bare fantasien som setter grenser:) Fikk og travet litt sjenkelvininger og gått litt forpartsvendinger og volter. Han gikk så bra og var så lydig for hjelperne, at jeg hadde ikke lyst å gå hjem igjen.. Håper virkelig at han kan vise litt oppdragelse på kurset, og ikke bare tute rundt i ethundreogtjue. Fikk besøkt Olivia, Ingeborg og Gunvor og i samme slengen. De er flyttet til flokken i fyrmarka, og går og koser seg på store områder! Marta og Dronningen er blitt igjen hjemme.

tirsdag 20. oktober 2009

Da var Maud på plass..

I går kveld kom Dronning Maud til gårds. Hun er en meget hyggelig gammel dame som skal stå her i pensjon. Så langt ser det ut som Dronningen er godt fornøyd, og hun og Marta har allerede funnet tonen. Har allerede fått veldig sansen for henne :)

søndag 18. oktober 2009

Kaffebesøk

I dag har jeg hatt kjempeskoelig kaffebesøk av mamma og besteforeldrene mine. Serverte nystekte ciabatta og baguetter med salat, kylling, bacon, tzatsiki og krydderoster. Og for å ikke glemme årets første julebrus;)

Fikk endelig innviet servicet mitt, som jeg fikk til jul i fjor.



Safet med litt vanlig pålegg og, i tilfelle det andre ble litt for spesielt for noen.

Max var sliten etter koselig besøk.

lørdag 17. oktober 2009

Da har Gunvald reist..

I kveld reiste Gunvald for å gå med damer i høst. Rart å ikke ha han mer og at ikke han kommer løpende mot meg lengre sammen med de andre. Han går heldigvis ikke langt unna, så allerede i morgen skal jeg dra å besøke han:)


Gunvald er nummer to fra høyre


Tenk så liten han har vært. Gunvald er den som ligger i gresset.
Karin Lundekvam har tatt bildet.

Oktoberblomstring



Denne navnløse kaktusen er en av mine favoritter, og nå står den i full blomst! Normalt sett blomstrer den kun en gang i året, men hos meg har den blomstret både 2 og 3 ganger. Jeg fikk den av min bestemor når jeg flyttet ut hjemmefra for noen år siden, og allerede da var den gammel. Så gammel at hun hadde mistet tellinga. Blomsten er lilla og citrusgrønn, men pga blitsen ble grønnfargen mer gul/hvit. Noen som vet hva kaktusen heter?

torsdag 15. oktober 2009


Nå er høsten kommet for fullt! Høsten er en av mine favoritt årstider. Masse fine farger, og det blir så klart i været. Luften blir og mye friskere. Er allerede frost på natta, så her om kvelden sa Max at nå var det på tide med dekken. Så da var det bare å finne det frem igjen. Siden dekkenet hans har sett sine beste dager, så var vi innom på dyrebutikken i dag og bestilte et fint Hurtta dekken til han:) Fikk endelig kjøpt meg vintersko og i dag, så jeg slipper å gå som istapper i bena. Og til jul er planen skikkelige uteklær! :)

onsdag 14. oktober 2009

Shoppingtur :D






Nå er jeg kjempesliten etter en herlig dag!!
Rett etter stallen kjørte vi inn til Skoies og leverte salen til omstopping hos Hans. Gikk gjennom hvilke endringer jeg ville gjøre på salen, og avtalte hentedag, slik at vi forhåpentligvis få gjort de siste justeringene før kurset. Fikk og handlet kraftfor til hestene og godbiter til Max:)
Etterpå bar det videre til Flekkefjord hvor det ble shopping og en tur på Peppes. Var kjempestilig dekorert der, skikkelig retro! Fikk handlet noen klær som så sårt trengtes, og truffet en god venninde som det desverre går alt for lang tid mellom hver gang vi treffes. Nå har jeg og Svarten noen dager med tømmekjøring fremfor oss mens salen er på "verksted". Håper å få løst opp litt floker fra bakken til salen kommer tilbake:)

søndag 11. oktober 2009

I`m back in business!!

Bildet er tatt av Karin Lundekvam.

Endelig tilbake på hesteryggen!! Blir foreløpig bare tur, siden ikke jeg er frisk nok til å ri han i dressur enda. Bare to uker til kurset nå, og han burde virkelig jobbes på banen. Men alt er vel bedre enn ingenting. Likevel redd at friperioden har ødelagt for kurset...



Tenk om han kunne gå slik på kurset, og ikke bare tulle rundt som en annen kronidiot. Men kommer vel gjennom floka, og får komme sterkere tilbake på neste kurs. Må bare hoppe i det nå og ta det som det kommer, ellers blir det vel aldri noe. Vil alltid være noe som gjør at jeg kvier for å komme tilbake i kursinga, for at jeg føler at ikke vi er gode nok, selv om ikke det er det det handler om. Så lenge ikke jeg er bedre i helsa, så vil vi bli værende her nede i grunnleggende. Hjelper ikke at hesten kan, når den som sitter på toppen ikke kan. Krever mye mer enn jeg kan klare, for å få hentet det frem i han. Hver gang vi kommer dit har jeg presset meg for mye, og vi lander tilbake på null igjen. Så kursinga blir mer for det sosiale, for å hente litt nye tips og triks, og ikke minst; Ha det gøy!!

torsdag 8. oktober 2009

Utfordring!



Jeg ble utfordrert av
Lise Mari


1. skriv 10 ting som ingen vet om deg.
2. legg ut 1 bilde som er 1 av dine beste minner. fortell om det.
3. legg også ut et bilde du liker. fortell hvorfor.
4. også et bilde du IKKE liker, og hvorfor du ikke liker det.
5. så utfordrer du 5 til.


Hmm.. 10 ting ingen vet om meg blir vanskelig
(svært lite andre ikke vet).. Men jeg skal prøve å komme på det få vet om ikke annet:)

1. Jeg synger aldri.
2. Jeg har levd på hvitt kjøtt i mange år.
4. Jeg skrev alle ord baklengs en stund, uten å merke det før jeg leste over det jeg hadde skrevet etterpå.
3. Jeg har ikke badet i sjøen på flere år.

4. Jeg har levd på rikshospitaldietten i over 2 år tidligere.
5. Jeg tok av meg over 20 kg på noen måneder (og nå er alle tilbake).
6. Jeg tenker alt for mye når noen dør.
7. Istedefor å gå til legen å skrape av den døde huda etter forbrenningen(slik man visstnok skal), så raspet jeg den bort selv med en fotfil.
8. Jeg er ofte langsint.
9. Jeg bekymrer meg (for) ofte for mine nærmeste.
10. Jeg tenker alt for ofte på hvordan det blir når mine nærmeste dør og blir trist(Det må jeg ta meg selv i nakken og slutte med!).


2. Et minne
.





Dette bildet er tatt rett etter at Max ble min. Det var en av de beste dagene i mitt liv. Alt var nytt og litt skummelt for han, så han er litt skeptisk på bildet, men likevel verdens søteste!


3. Et bilde jeg liker.






Max igjen ja.. Vår første 17 mai sammen. Han er trøtt og møkklei, men gjør som han blir bedt om og stiller opp for fotografen. Det eneste bilde jeg har hvor jeg virkelig har klart å fange utrykket hans når han virkelig er drittlei.


4. Et bilde jeg ikke liker.





I sommer ble jeg skikkelig forbrent på armene, ryggen og fremme på brystet. Det var litt uenighet blandt de lærde om det var 2 eller 3 grads forbrenning, men vondt nok var det hvertfall!! Ble svære ekle blemmer som jeg nesten ble kvalm av å se på. Når smertestillende gikk ut var det så det begynte å svive til nye smertestillende slo inn. Det var 2 ganga jeg var så forbrent, og jeg har ikke tenk å bli det enda en gang til. Heretter er det slutt på kortarma og singlet!


5. Jeg utforder:


1.
Tina
2.
Agnete
3.
Tonje
4.
Cecilie
5.
Elisabeth




Aargh! Blir snart sprø av blogg som bare kjører sin egen greie:\

Innedag i stallen

Drittværet fortsetter å vise seg fra sin beste(verste?) side. Er ikke mer enn sola gløtter frem, så åpner himlen seg med regn og hagl. Rakk et par turer med Max mellom bygene, mens resten av dagen gikk til stallen.


Svarten fikk endelig av vinterpelsen sin. Det var visst veeeeldig godt:) Han er redd for ørene, så hver gang man kommer høyt opp på halsen bruker han å stivne til, og bli urolig under klipping. I dag strakte han frem halsen så det var lett å komme til og slappet skikkelig av.



Stallsjefen var selvfølgelig med i stallen. Her finner han riktig børste. Viktig å stelle de godt;)



Etter en lang dag i stallen er det godt å nyte en velfortjent godbit sammen med Tussi:)

onsdag 7. oktober 2009

Morsomme lille hunden min ♥

Bare drittvær for tida, regn og kuling. Ser ikke ut som det blir bedre med det første heller.. Max er en liten solskinnshund, så slike dager med drittvær liker han å tilbringe slik:

Når jeg synes han har ligget inne lenge nok, og sier til han at nå synes jeg det er på tide at vi kommer oss ut, går og tar på meg ytterklærne, for så å hente Max...


.....så er Max forsvunnet. Hmm.. snodig..

mandag 5. oktober 2009

Panikkalarm!


Jeg ønsker meg et hestepassertre i hagen min, et sånt jeg kan gå og plukke av når jeg trenger det.
Kurset nærmer seg med stormskritt! Svarten er en hest som blir vanskelig når vi kommer hjemmefra, og krever mye trening. Jo mer trening han får, jo fortere kommer vi gjennom floka på bortebaner. Først pådro jeg meg insfluensa, og deretter pusteproblemer, 2 skritt for fort, og pusten forsvinner. Jeg får altså ikke trent, og jeg kjenner at jeg får litt småpanikk. Jeg MÅ bli frisk fort, så jeg kan få trent!! Hestepassertre hadde absolutt gjort seg nå!

Ellers er det ikke bare elendighet her. I dag var det endelig frisørtime for voksing og farging av bryn, og farging av vipper. "Man lookalike" mens jeg sparte ut brynene har endelig betalt seg!
Brynene er liksom min "ting". Hvis ikke brynene er på topp, så føler jeg meg ikke vel ute blandt folk. Bare brynene er fine, så er selvfølelsen min og straks så mye bedre!

søndag 4. oktober 2009


Drittvær i dag og.. Sterk kuling/liten storm med noen skikkelige regn og haglbøyer.
Mens jeg sitter her og har lyst til alt det ikke er vær til, så snoker jeg rundt på nettbutikker. Badet er under oppussing, og går i svart og rødt. På Hjem Kjære Hjem kom jeg over disse røde knaggene som hadde tatt seg fint ut på badet mitt. Men vi får se..
Egentlig perfekt dag for husarbeid i dag, men siden pusten streiker bare jeg tar to steg litt for fort, så er det vel ikke det smarteste å prøve seg på. Blir vel å sette på en film i stedefor tenker jeg.

lørdag 3. oktober 2009





Er så godt å vite at hestene står inne tørt og godt, og koser seg med maten sin mens uværet herjer ute. Årets første høststorm har nok tatt sitt inntog i dag, med noen helt vanvittige regnbøyer. Max har ikke hatt mye lyst til å gå ut i dag, så han har vært fungerende stallsjef;) Han elsker å være i stallen, og koser seg stort når han får bli med.
Skal straks lage tandoori chicken nå. NamNam!

Ha en god helg!

fredag 2. oktober 2009

Spisestuen

Siden jeg er syk og får gjort fint liten for tiden, så kommer bilder fra spisestuen alt nå.
Har hvertfall klart å gå tur med Max i dag, så forhåpentligvis går det rette veien nå:) Som dere ser, så går det mye i svart i spisestua og. I spisestua er det svart og lilla som gjelder. Blomsterpottene er jeg spesielt glad i, men for å ikke legge ut samme bildene to ganger, så kan dere se pottene bedre her.




Siden kjøkkenet er bygget før hvitevarenes tid, så er det ikke plass til kjøleskapet på kjøkkenet, så det måtte stå i min lille spisestue. Med wallstickers på, så ble det jo riktig så stilig:) I kassen på gulvet bor Narvestad. På bildet under er brannmuren. Er en kunstner som har malt både den og brannmuren i stua. Han hadde og malt en del mer i hus her, som visstnok var skikkelig fint, men desverre slitt bort med årene.




Siden Max hadde satt seg til i spisestua mens jeg tok bildene, fikk jeg han til å sitte fint på noen av bildene. Han var grundig lei på slutten.. Hehe.. Desverre ble ikke de bildene så fine pga blitzen som laget øynene hans til lyskuler.

Og så litt mer bloggfrustrasjon.. Det er kun noen bilder det går an å skrive under, og det går heller ikke an å direkte linke slik som på andre nettsider. Lengre oppe ville jeg hatt det så man kunne trykke på der det stod "her", istedefor å måtte kopiere adressen. Men da var det kun hele Html kodinga som kom opp.. Begynner å bli ganske lei av blogg som ikke samarbeider nå. Hvis noen har noen smarte tips før å lure den, så blir de tatt i mot med stor takk!

torsdag 1. oktober 2009


I dag fikk Rosalita eget hus under låveborga. Hun har hostet den siste tida, så da var det greit at hun fikk en plass å gå inn. Vinden står jo rett på der de går. Stallarbeid er jammen tungt når man er syk og ikke får nok luft! Var så smart at jeg prøvde å gå tur med Max tidligere. Underveis begynte jeg å lure på hvordan i alle dager jeg skulle klare å komme meg hjem igjen. Ting som man tok som en selvfølge før er kjempetungt! Heldigvis går det over igjen! Beklager veldig dårlig bildekvalitet.